Ermin Zec i Mehmed Alispahić: Bili su pred potpisom za Želju 2007. godine, nakon 12 godina zaigrat će zajedno u „Plavom“ dresu?

- Advertisement -

Tačno prije 12 godina menadžer Miralem Kazić doveo je tri talentirana igrača Iskre iz Bugojno na Grbavicu, Ermina Zeca, Mehmeda Alispahića i Safeta Kmetaša. Mladići su trenirali sa Željezničarom, trebali potpisati ugovor ali onda su iz kluba objavili kako igrači nisu prošli ljekarski pregled, te da neće ostati.

Kazić je izjavio kako to nije istina već je transfer propao zato što su u Želji pokušali da promijene prvobitni dogovor da igrači potpišu na na dvije godine, a ne na četiri.

PROČITAJTE JOŠ:  Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Zec i Alispahić kasnije su završili u Šibeniku, a zatim napravili sjajne karijere i postali renomirana imena u evropskom fudbalu.

Dječačka želja da nosi dres kluba za koji navija Zecu (31 godina) se ispunila ove godine, jer je posljednjih šest mjeseci nastupao za Želju. Jučer je potpisao novi ugovor, na tri godine, a trener „Plavih“ Amar Osim obavlja i posljednje razgovore s Mehmedom Alispahićem koji je prošlu sezonu igrao za Slobodu.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Želji nedostaje kreativni veznjak, pa bi Alispahić (31 godina) mogao biti od velike pomoći, posebno u tandemu sa Erminom Zecom kojem je potreban dobar „paker“ da iskaže svoje golgeterske sposobnosti.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...