EURO 2020 u rukomet: Hrvatska protiv Njemačke želi pobjedu za polufinale

- Advertisement -

Rukometna reprezentacija Hrvatske u subotu će igrati ključnu utakmicu druge faze Evropskog prvenstva protiv Njemačke. Naime, Hrvate bi eventualni trijumf jako približio plasmanu u polufinale, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iako su do sada ostvarili sve četiri pobjede, a Njemačka pretrpjela jedan poraz od Španije, hrvatski selektor Lino Červar “spušta loptu na zemlju“ i upozorava na kvalitet rivala.

“Sve je otvoreno, moramo se koncentrirati na tu utakmicu. Znamo da ćemo imati jednog vrlo moćnog protivnika s dosta kvalitetnih pojedinaca koji igraju u najvažnijim, najvećim klubovima. Moramo pružiti jednu discipliniranu, taktičku igru, moramo pokazati veliku upornost, strpljivost i zalaganje kroz cijelu utakmicu. To je utakmica posebnog naboja i bitno je da su naši igrači smireni i racionalni, da nisu euforični“, istakao je Červar za internet stranicu Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

PROČITAJTE JOŠ:  Budi i ti vjetar u leđa -100 hiljada do Saalbacha

Trenutno u grupi “I“ druge faze EURO 2020 u Austriji, Norveškoj i Švedskoj na vrhu tabele su Španija i Hrvatska sa po četiri boda, slijede Njemačka i Austrija sa po dva, te Češka i Bjelorusija bez bodova. U polufinale Evropskog prvenstva plasiraće se po dvije prvoplasirane selekcije iz obje grupe druge faze.

Hrvatska i Njemačka do sada su na velikim takmičenjima odigrale 11 susreta. Uspješniji su kauboji koji imaju sedam trijumfa. Jedan duel je završen neriješeno, dok su “panceri“ slavili tri puta. Utakmica Hrvatska – Njemačka igraće se 18. januara u dvorani Stadthalle u Beču sa početkom u 20.30 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...