EURO 2020 u rukometu: Hrvatska nadigrala i Srbiju

- Advertisement -

Rukometne reprezentacije Hrvatske i Srbije u posljednjem susretu grupe “A“ Evropskog prvenstva u Grazu prikazale su mušku utakmicu za rukometne sladokusce punu naboja i dobrih poteza, prije svih golmana na obje strane. Iako se radilo o susretu bez rezultatskog značaja oba tima pokazala su ogromnu želju za trijumfom, a nakon 60 minuta u “paklenoj“ atmosferi, koju su stvorili hrvatski navijači, slavila je Hrvatska rezultatom 24:21, i tako još jednom opravdala ulogu favorita u grupi, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon početnog rezultatskog egala do prvog ozbiljnijeg vodstva od tri gola razlike (5:2) Hrvati su došli u 11. minuti pogotkom Domagoja Duvnjaka. Ipak, izuzetno motivisana Srbija uzvraća sjajnom igrom i u 18. minuti dolazi do izjednačenja 6:6, a pet minuta kasnije i do prvog vodstva na utakmici (9:8). Izabranici Nenada Peruničića nisu se na tome zaustavili, pa u 25. minuti imaju plus dva (10:8). Kakve su se igrale odbrane najbolje ilustruje krajnji rezultat prvog dijela, koji je bio isti kao i u 25. minuti – 10:8.

I drugo poluvrijeme otvoreno je podjednako žustro s obje strane, a nešto bolja bila je Hrvatska, koja je u 36. minuti izjednačila na 12:12.

PROČITAJTE JOŠ:  Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nošeni sjajnim navijanjem sa tribina “kauboji“ prave potpuni preokret i u 46. minuti imaju plus tri (17:14).

Iako su “orlovi“ činili sve da zaustave nalet rivala u tome nisu uspijevali, pa je u 51. minuti na semaforu 21:15 za Hrvatsku.

Tada je bilo jasno da će Hrvati upisati još jedan trijumf, ali su Srbi učinili sve da se časno oproste od Evropskog prvenstva, pa su uspjeli zaostatak u jednom trenutku smanjiti na svega dva gola, ali više od toga nisu mogli.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja
GRAZ, Austrija – 13. januar 2020.: U trećem kolu grupe “A“ Evropskog prvenstva za rukometaše reprezentativci Hrvatske igraju protiv selekcije Srbije u gradskoj dvorani Stadhalle u Grazu. Na fotografiji reprezentativac Hrvatske Željko Musa (28) ( Elman Omıc – Anadolu Agency )

Na kraju zasluženih 24:21 za Hrvatsku, koja u drugi krug ide zajedno sa Bjelorusijom i prenosi dva boda.

Poredak grupe “A“: Hrvatska 6 bodova, Bjelorusija 4, Crna Gora 2, Srbija 0.

GRAZ, Austrija – 13. januar 2020.: U trećem kolu grupe “A“ Evropskog prvenstva za rukometaše reprezentativci Hrvatske igraju protiv selekcije Srbije u gradskoj dvorani Stadhalle u Grazu ( Elman Omıc – Anadolu Agency )

– Srbija – Hrvatska 24:21 (10:8) –

Dvorana Stadthalle u Grazu. Gledalaca: 5.500. Sudije: Mirza Kurtagić i Mattias Wetterwik (Švedska). Sedmerci: Srbija 4 (3), Hrvatska 2 (2). Isključenja: Srbija 6 minuta, Hrvatska 10 minuta.

SRBIJA: Cupara 8 odbrana, Mošić 1, Sretenović 1, Crnoglavac 1, Đukić 1, Pešić 1, Radivojević 4, Kolaković, N. Ilić, Pušica 2, V. Ilić 3, Nikolić 3, Kukić 4, Zelenović, Marsenić, Ivanišević 1 odbrana. Selektor: Nenad Peruničić.

HRVATSKA: Šego 15 odbrana, Marić, Duvnjak 5, Hrstić, Stepančić 5, Horvat 3, Šarac, Karačić 3, Musa 1, Mamić, Cindrić 3, Matanović, Mandić 3, Ravnić, Šipić 1, Ašanin. Selektor: Lino Červar.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...