Eurobasket 2013: Aktuelni evropski prvaci Španci sigurni protiv Finske

- Advertisement -

Eurobasket 2013: Susret Grčka - Španija

Košarkaška reprezentacija Španije savladala je danas u ljubljanskoj ”Stožice Areni”, u okviru takmičenja u grupi “F” druge runde Evropskog prvenstva u Sloveniji, selekciju Finske rezultatom 82:56, javio je novinar Anadolu Agency (AA) s mjesta događaja. Aktuelni evropski prvaci Španci na kraju prve četvrtine imali su tri poena prednosti, a taj period igre završen je rezultatom 18:15.

Bolja igra Španaca u drugoj četvrtini odvela je reprezentaciju Španije na „plus“ 12, a rezultat prije odlaska na odmor bilo je 42:30.Predvođeni Joseom Calderonom koji je u prvih 30 minuta postigao 13 poena, reprezentativci Španije treći period igre zatvorili su rezultatom 57:44. Dvije minute do kraja posljednje četvrtine Španija je došla do prednosti od 21 poena, pri rezultatu 75:54.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Najbolji pojedinac utakmice bio je reprezentativac Španije Jose Calderon sa „ubačenih“ 23 poena, dok je najefikasniji u redovima Finske bio Petteri Koponen sa postignutih 14 poena. Reprezentacija Hrvatske je u okviru grupe ”F” na Evropskom prvenstvu (EP) u košarci u dvorani “Stožice” u Ljubljani savladala selekciju Italije rezultatom 76:68 ,te tako osigurala plasman u četvrtfinale.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...