Europska liga: U osmini finala i Arsenal, Dinamo Zagreb, Napoli, Valencia…

- Advertisement -

Nakon što je Sevilla jučer eliminisala Lazio i postala prvi učesnik osmine finala Europske lige, poznato je još nekoliko ekipa koje nastavljaju ovo europsko klupsko takmičenje, javlja Anadolu Agency (AA).

Od duela koji su se igrali od 18.55 sati, Arsenal je, nakon minimalnog poraza u gostima u prvom meču, u revanšu u Londonu savladao BATE sa 3:0 te se plasirao dalje. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac je u ekipi Arsenala sjedio na klupi.

Dinamo Zagreb, koji je u prvoj utakmici poražen od Plzena sa 2:1, večeras je u Zagrebu ipak bio bolji rezultatom 3:0, što je bilo više nego dovoljno za plasman u osminu finala. Bh. nogometaš Izet Hajrović je upisao jednu asistenciju.

Eintracht Frankfurt je večeras, nakon remija 2:2 u prvom meču, kao domaćin uspio pobijediti Shakhtar Donetsk sa 4:1 i tako nastavio takmičenje u Europskoj ligi.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Napoli, koji je u prvoj utakmici kao gost slavio sa 3:1, večeras je u Napulju savladao Zurich rezultatom 2:0 i izborio plasman dalje.

Salzburg, koji je u prvom meču izgubio od Club Bruggea sa 2:1, večeras je ipak ubjedljivo slavio protiv belgijskog tima rezultatom 4:0 te nastavio takmičenje.

Valencia je, nakon pobjede sa 2:0 u prvoj utakmici, večeras pred svojim navijačima rezultatom 1:0 savladala Celtic i plasirala se među šesnaest najboljih.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Villarreal, koji je u prvom meču u gostima pobijedio ekipu Sportinga sa 1:0, u revanšu kod kuće je remizirao 1:1 i tako nastavio takmičenje u Europskoj ligi.

Zenit Petersburg, koji je u prvoj utakmici doživio minimalni poraz od Fenerbahčea u Istanbulu, večeras je u Saint Petersburgu upisao pobjedu rezultatom 3:1 za plasman u osminu finala.

U terminu od 21.00 sati igraju se sljedeći mečevi: Bayer Leverkusen – Krasnodar, Benfica – Galatasaray, Betis – Rennes, Chelsea – Malmo FF, FC Dynamo Kyiv – Olympiakos Piraeus, Genk – Slavia Prague i Inter – Rapid Beč.

Prvi mečevi osmine finala se igraju 7. marta, a revanši sedam dana kasnije.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...