Evropska liga: Dalje idu Fenerbahče, Manchester United, AZ Alkmaar, Astra, Olympiakos, Celta Vigo…

- Advertisement -

Utakmicama koje su se igrale u četvrtak završeno je posljednje, šesto kolo Evropske lige koje je donijeli i posljednje učesnike šesnaestine finala ovog takmičenja, javlja Anadolu Agency (AA).

U grupi “A”, Feyenoord je na Stadionu Feijenoord u Rotterdamu poražen od Fenerbahčea, što je bilo dovoljno da turska ekipa nastavi takmičenje u Evropskoj ligi. U istoj grupi FK Zorya Luhansk je na Stadionu Chornomorets u Odessi doživio poraz od Manchester Uniteda s 0:2, rezultat kojim je ekipa Josea Mourinha izborila plasman u šesnaestinu finala.

U okviru grupe “D”, AZ Alkmaar je na AFAS Stadionu u Alkmaaru rezultatom 3:2 pobijedio Zenit Petersburg te tako izborio plasman među 32 najbolje ekipe.

U grupi “G”, Panathinaikos je na Stadio Apóstolos Nikolaidisu u Atini doživio poraz od Celta Viga s 0:2, što je bilo dovoljno španskom sastavu za plasman dalje.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

U grupi “H” Braga je na Estádio Municipal de Braga u Bragi poražena od ekipe Shakhtar Donetska s 2:4, čime se oprostila od Evrope, dok je ukrajinski predstavnik već ranije osigurao plasman među 32 najbolje ekipe.

Grčki PAOK je u grupi “J” na Stadio Toumbasu u Solunu savladao Slovan Liberec s 2:0 te se uspio plasirati u šesnaestinu finala.

Southampton je u grupi “K” na Stadionu St. Mary’s u Southamptonu igrao neriješeno 1:1 protiv Hapoel Be’er Sheva, čime je izraelski sastav izborio plasman u šesnaestinu finala.

Villarreal je u grupi “L” na Camp El Madrigalu u Villarrealu savladao FC Steaua Bucuresti s 2:1, čime je španska ekipa prošla dalje.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

U ostalim mečevima odigranim danas postignuti su sljedeći rezultati: Konyaspor – Gent 0:1, Osmanlispor – Zurich 2:0, Qarabag – Fiorentina 1:2, FSV Mainz 05 – Gabala 2:0, Anderlecht – St Etienne 2:3, APOEL – Olympiakos Piraeus 2:0, Astra – AS Roma 0:0, Maccabi Tel Aviv – Dundalk 2:1, Plzen – Austria Beč 3:2, Rapid Beč – Athletic Bilbao 1:1, Young Boys – FC Astana 3:0, Inter – Sparta Prag 2:1, Nice – Krasnodar 2:1, Salzburg – Schalke 2:0, i Standard Liège – Ajax 1:1.

Plasman u šesnaestinu finala izborili su: Shakhtar Donetsk, Gent, Osmanlispor, PAOK, Fiorentina, Villarreal, Anderlecht, St Etienne, APOEL, Olympiakos Piraeus, AS Roma, Astra, AZ Alkmaar, Zenit Petersburg, Fenerbahče, Manchester United, Athletic Bilbao, Sparta Prag, Krasnodar, Celta Vigo, Schalke, Hapoel Be’er Sheva i Ajax.

Meč posljednjeg kola grupe “F” Evropske lige između Sassuola i Genka odgođen je zbog guste magle. Utakmica bi trebala biti odigrana u petak.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...