Evropska liga: Ukrajinski Dnipro bolji od Olympiakosa, ubjedljiva pobjeda Evertona

- Advertisement -

Završeno je osam utakmica koje su se igrale u okviru šesnaestine finala Evropske lige. Tim Club Bruggea je u gostujućoj utakmici protiv danskog Aalborga pobijedio rezultatom 3:1, gdje je za ekipu poražnih jedini gol postignut iz penala. U duelu sa grčkim Olympiakosom, ukrajinski Dnipro slavio je rezultatom 2:0, dok je utakmica između Torina i Athletico Bilbaoa završena rezultatom 2:2.

Tim Evertona večeras je ostvario ubjedljivu pobjedu nad Young Boysom u Bernu rezultatom 4:1. Roma i Feyenord remizirali su rezultatom 1:1. Wolfsburg je na domaćem terenu porazio gostujući Sporting Lisabon rezultatom 2:0, a ruski Zenit u gostima je pobijedio holandski PSV. Rezultati preostalih osam utakmica koje su počele nakon 21 sat biće poznati kasnije.

Holandski Ajax je na domaćem terenu rezultatom 1:0 savladao Poljsku Legiu Warsav. U najzanimljivijoj utakmici večeri Celtic i Inter su odigrali 3:3. Francuski Guingamp je rezultatom 2:1 savladao Ukrajinski Dynamo Kyiv. Liverpol je minimalnim rezultatom od 1:0 pobijedio Bešiktaš, a jedini pogodak na utakmici je postigao Mario Balotelli iz penala. Istim rezultatom je Sevilla bila bolja od Borussie Moenchengladbach.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Tottenham i Fiorentina su remizirali 1:1, dok je Villareal savladao Salzburg rezultatom 2:1. Jedinu utakmicu bez golova su odigrali Belgijski Anderlecht i Dinamo Moscow.

Revanš susreti igraju se 26. februara.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...