Evropska liga: Hat-trick Džeke u pobjedi protiv Plzena, Manchester United sa 4:0 savladao Feyenoord

- Advertisement -

Manchester United je u vrlo važnom meču za engleski klub s visokih 4:0 odnio pobjedu protiv Feyenoorda. Manchester je ovom pobjedom i dalje ostao u utrci za prolazak u šesnaestinu finala

U Evropi su u četvrtak navečer odigrane utakmice 5. kola Evropske lige, a vrlo značajne pobjede su ostvarili Fenerbače, Manchester United, Athletic Bilbao, Roma, AZ Alkmaar i rumunska Astra, javlja Anadolu Agency (AA).

Istanbulski Fenerbače je večeras u grupi “A” na Stadionu Ülker u Istanbulu s 2:0 savladao Zoryu Luhansk. U drugom meču iste grupe, Manchester United je u vrlo važnom meču za engleski klub s visokih 4:0 odnio pobjedu protiv Feyenoorda. Manchester je ovom pobjedom i dalje ostao u utrci za prolazak u šesnaestinu finala.

Olympiakos Piraeus je u grupi “B” na Stadionu Georgios Karaiskáki igrao neriješeno 1:1 protiv Young Boysa, što je bilo dovoljno za plasman u šesnaestinu finala.

PROČITAJTE JOŠ:  Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

U grupi “E”, Roma je na svome Olimpicu u Rimu savladala Plzen sa 4:1. Bh. reprezentativac Edin Džeko je u ovom meču postigao hat-trick za italijanski tim koji se ovom pobjedom plasirao u šesnaestinu finala.

Ekipa Ajaxa je u grupi “G” na Amsterdam Areni u Amsterdamu savladala grčki Panathinaikos s 2:0.

Shakhtar Donetsk je u grupi “H” na Arena L’viv u L’vivu sa 4:0 savladao ekipu Konyaspora, dok su u istoj grupi Gent i Braga na GHELAMCO-Areni u Gentu odigrali neriješeno 2:2.

Schalke je u okviru grupe “I” na VELTINS-Areni u Gelsenkirchenu savladao Nicu sa 2:0.

PROČITAJTE JOŠ:  Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U grupi “J”, Fiorentina je u vrlo zanimljivoj utakmici pomalo neočekivano na Stadionu Artemio Franchi u Firenci doživjela poraz od PAOK-a s 2:3.

Hapoel Be’er Sheva je u grupi “K” večeras na Stadionu Yaakov Turner Toto u Beer Shevi s 3:2 savladala italijanski Inter. U istoj grupi Sparta Prag je Generali Areni u Pragu s minimalnih 1:0 pobijedila Southampton.

U ostalim mečevima u okviru 5. kola Evropske lige postignuti su sljedeći rezultati: Astana – APOEL 2:1, Gabala – Anderlecht 1:3, Zenit Petersburg – Maccabi Tel Aviv 2:0, Celta Vigo – Standard Liège 1:1, Steaua Bukurešt – Osmanlispor 2:1, Krasnodar – Salzburg 1:1, Liberec – Qarabag 3:0, Zurich – Villarreal 1:1, Athletic Bilbao – Sassuolo 3:2, Austria Beč – Astra 1:2, Dundalk – AZ Alkmaar 0:1, Genk – Rapid Beč 1:0 i Saint-Étienne – Mainz 0:0.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...