Evropska liga: Roma deklasirala Villarreal, Džeko postigao hattrick

- Advertisement -

Villarreal je na “Estadio de la Cerámici” u Villarrealu doživio debakl od AS Rome rezultatom 0:4. Edin Džeko je postigao hattrick za italijanski tim

U terminu od 21.05 sati večeras su odigrane i posljednje utakmice šesnaestine finala Evropske lige, javlja Anadolu Agency (AA). Belgijski predstavnik Anderlecht je večeras na stadionu “Constant Vanden Stock” u Briselu savladao ruski Zenit Petersburg rezultatom 2:0.

Hapoel Be’er Sheva je u prvom meču na stadionu “Yaakov Turner Toto” u Beer Shevi poražen od ekipe turskog Bešiktaša s 1:3. Manchester United je na Old Traffordu u Manchesteru ostvario važnu pobjedu od 3:0 protiv Saint-Étiennea. Sva tri gola za Manchester je postigao Zlatan Ibrahimović.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Villarreal je na “Estadio de la Cerámici” u Villarrealu doživio debakl od AS Rome rezultatom 0:4. Edin Džeko je postigao hattrick za italijanski tim. U ostalim mečevima koji su se igrali u istom terminu postignuti su sljedeći rezultati: Athletic Bilbao – APOEL 3:2, Legia – Ajax 0:0, i PAOK – Schalke 0:3.

U utakmicama koje su se igrale u terminu od 19.00 sati postignuti su sljedeći rezultati: AZ Alkmaar – Olympique Lyon 1:4, Borussia Mönchengladbach – Fiorentina 0:1, Gent – Tottenham 1:0, Olympiakos Piraeus – Osmanlispor 0:0, Astra – Genk 2:2, Celta Vigo – Shakhtar Donetsk 0:1, FK Rostov – Sparta Prag 4:0 i Ludogorets – FC Copenhagen 1:2.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Krasnodar je ranije danas u prvoj utakmici šesnaestine finala Evropske lige na Stadionu “FK Krasnodar” u Krasnodaru savladao turski Fenerbahče s minimalnih 1:0. Uzrvatni mečevi se igraju za sedam dana, tačnije 23. februara.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...