Evropska rukometna federacija osigurala klubovima i savezima testove na COVID-19

- Advertisement -

Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je danas da će širom kontinenta biti distribuisano 10.000 testova na COVID-19, kako bi se osigurao siguran nastavak rukometnih takmičenja, prenosi Anadolu Agency (AA).

“EHF je u procesu distribucije brzih testova na COVID-19 klubovima i svim savezima. EHF je već isporučio probne komplete klubovima koji su bili uključeni u utakmice EHF-ovih takmičenjima do kraja oktobra, dok će svi nacionalni savezi koji su uključeni u reprezentativna takmičenja početkom novembra takođe dobiti komplete“, istakli su iz EHF-a.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Ukupno je poslano 10.000 testova ili su u procesu slanja u klubove i saveze. Brzi testovi u roku od 15 minuta pokazuju da li je novi koronavirus prisutan.

EHF je već napravio i objavio “Higijenski koncept za povratak rukometu“ za klubove i saveze, navodeći zahtjeve koji pomažu u zaštiti i sigurnosti igrača, trenera i službenih osoba, dok se ovaj sport susreće sa ograničenjima kao rezultat pandemije COVID-19.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

“Kao čuvari evropskog rukometa, naša je dužnost pomoći klubovima i savezima u ovoj situaciji i osigurati kontrolisan i siguran nastavak sporta tokom sezone 2020/21. Distribucija ovih testova također će olakšati finansijsko opterećenje klubova i saveza tokom ovih teških vremena. Nadamo se da će kompleti pomoći u suzbijanju širenja virusa i osigurati da se svi rukometaši i osoblje mogu nadmetati u sigurnom okruženju“, rekao je Martin Hausleitner, generalni sekretar EHF-a.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...