Evropski judo kup za juniore – Srebra i bronza za BiH, Srbija najuspješnija

- Advertisement -

Najuspješniji takmičari, nakon prvog dana Evropskog judo kupu Sarajevo 2019, su reprezentativci Srbije koji su osvojili po jedno zlato i srebro, te dvije bronze, dok su se bh. džudisti okitili s dva srebrena i jednim bronzanim odličjem.

Juniorski reprezentativac BiH Vuk Elez poražen je u finalu kategorije do 81 kilogram, a bolji od njega bio je Francuz Giga Abuashvili. Bronzane medalje osvojili su Italijan Giacomo Gamba i Francuz Maxime-Gael Ngayap Hambou, koji je bio bolji od našeg Božidara Vučurevića.

U kategoriji do 90 kilograma takmičenja koje tradicionalno organizuje Judo savez BiH trijumfovao je Bugarin Kostadin Tsvetanov. On je u finalu savladao Srbijanca Darka Brašnjovića, a bronze su pripale Enielu Carolyju (Francuska) i Nadavu Zuratu (Izrael).

Mathias Madsen iz Danske bio je najbolji u konkurenciji džudista do 100 kilograma. Srebro je pripalo Kylianau Bulthuisu iz Holandije, dok je njegov zemljak Yonathan Van Stroe osvojio bronzanu medalju.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Druga zlatna medalja bh. reprezentativcima izmakla je u kategoriji preko 100 kilograma u kojoj je Igora Vračara u finalu porazio Nijemac Losseni Kone. Bronzu našoj zemlji u ovoj kategoriji donio je Vasilije Vujičić, kojem se na najnižem mjestu pobjedničkog postolja priključio i Bugarin Ivaylo Dimitrov.

Izraelka Tamar Malca osvojila je zlato u kategoriji do 48 kilorama. Srebrom se okitila Garbiela Dimitrova, a bronzomim medaljama Ivana Nikolić (Crna Gora) i Nevena Milić (Srbija).

U konkurenciji džudistkinja do 53 kilograma slavila je Nadežda Petrović iz Srbije koja je u finalu bila bolja od izraelske takmičarke Paz Kafri. Treće mjesto osvojile su Sofia Asvesta sa Kipra i Leonie Gonzalez iz Francuske.

Najbolja u kategoriji do 57 kilograma bila je reprezentativka Kosova Flaka Loxha. Ona je u finalu porazila Holanđanku Shannon Van De Meeberg, dok su bronzane medalje pripale Marici Perišić iz Srbije i Pleuniji Cornelisse iz Holandije.

PROČITAJTE JOŠ:  Vučić naredio: Vojska Srbije digla migove zbog nepoznate letjelice iznad Valjeva

Finalnom bloku prvog dana takmičenja prethodilo je svečano otvaranje na kojem su prisutne prigodnim govorom pozdravio potpredsjednik JSBiH Ognjen Pavlović, nakon čega je prvi čovjek Saveza i član Sportske komisije EJU-a Branislav Crnogorac svečano otvorio Evropski judo kup za juniore.

Evropski judo kup za juniore nastavlja se u nedjelju, 7. jula, u 11.00 sati takmičenjem. Sutra će na tatami džudistkinje u kategorijama – 63 kg, – 70 kg, – 78 kg i + 78 kg, te džudisti u konkurenciji – 60 kg, – 66 kg i – 73 kg, saopćili su organizatori.

Fena.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...