EYOF: Danas podjela pet kompleta medalja u tri sporta

- Advertisement -

Prvog takmičarskog dana na Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu EYOF danas će biti podijeljeno pet kompleta medalja u tri sporta – alpskom skijanju, skijaškom trčanju i brzom klizanju.

Takmičenja u alpskom skijanju danas počinju na Jahorini utrkom djevojaka u veleslalomu. Prva utrka na programu je u 10.00, a druga u 12.00 sati.

Na Velikom polju na Igmanu održat će se dvije utrke u skijaškom trčanju. U 10.00 sati startuje interval utrka klasičnom stilom na 7,5 km za djevojke, dok je interval utrka klasičnim stilom na dionici 10 km za dječake na programu od 12.00 sati.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Kvalifikacijama na Bjelašnici danas od 10.00  sati počinje i takmičenje u snowboardu u disciplini “slopestyle”.

Sva takmičenje u brzom klizanju održavaju se u Skenderiji. Za prve medalje od 10.05 sati borit će se dječaci i djevojke u utrkama na 1.500 m, dok su od 13.45 sati na programu kvalifikacije u mješovitim štafetama na 3.000 m.

Na EYOF turniru u hokeju na ledu danas će u olimpijskoj  dvorani Zetra biti odigrana prva dva susreta 1. kola u kojim se sastaju Finska i Slovačka (od 15.00 sati) te Češka i Rusija (od 19.30), piše Fena.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

Takmičanje u karlingu počinje danas u dvorani Peki na Palama. Prvog dana na raporedu je 12 susreta.

https://www.facebook.com/lifebih/videos/2021384607899078/

Od 9.30 sati sastaju se Velika Britanija – Austrija, Mađarska – Turska i Rusija – Češka, od 12.00 sati na programu su susreti Norveška – Hrvatska, Poljska – Švicarska i Slovenija – Njemačka, od 15.30 sati se sastaju Rusija – Turska, Austrija – Češka i Velika Britanija – Danska, dok se u zadnjem treminu od 19.00 sati sastaju Slovenija – Švicarska, Hrvatska – Njemačka i Norveška – Italija.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...