Fabio Cannavaro: U Kini se život polako vraća u normalu

- Advertisement -

Proslavljeni bivši italijanski fudbaler Fabio Cannavaro izjavio je da se u Kini život polako vraća u normalu nakon krize izazvane pandemijom korona virusa, te da to mora dati nadu Italiju, koja je trenutno među najpogođenijim zemljama svijeta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Cannavaro, koji je trenutno trener Guangzhou Evergrandea, svo vrijeme pandemije proveo je u Kini, zemlji iz koje je krenulo širenje korona virusa.

“Zdravo, karantin je za mene gotov. Ovo je dokument koji mi omogućava da slobodno putujem Kinom. Jutros sam otišao u kupovinu, otišao sam u banku i izašao na ručak. Ljudi preduzimaju puno mjera predostrožnosti, mjere temperaturu i izlaze s maskama i rukavicama. Još uvijek se puno pažnje posvećuje virusu, ali život se vraća u normalu, pa nam to mora ulijevati nadu u Italiji“, poručio je 46-godišnji Cannavaro u videosnimku koji je objavio na Instagramu.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije korona virusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i američku državu New York.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 24.300 ljudi, a potvrđeno je preko 540.000 slučajeva zaraze korona virusom u više od 175 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta Johns Hopkins. Do sada se oporavilo više od 120.000 ljudi.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Prije dvije godine napustio nas je legendarni Ivica Osim

Prvog maja prije dvije godine bosanskohercegovački fudbal, ali i...

Održana prva trka Blagaj 5K

U organizaciji više lokalnih organizacija i aktivista, jučer je...

Plivači Sport time u Vukovaru osvojili 21 medalju

Članovi Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva uspješno su...

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...