Federer se vraća: Dosta je odmora, želim nastaviti šampionski niz

- Advertisement -

Bivši prvi reket svijeta i jedan od najboljih tenisera ikada Roger Federer vraća se na terene nakon deset sedmica pauze, a izjavio je kako želi ponovo biti šampion, javlja Anadolu Agency (AA).

Federer će sutra nastupiti u drugom kolu ATP turnira u Stuttgartu, a protivnik će mu biti pobjednik iz meča između Pierre-Huguesa Herberta i Tommyja Haasa.

U intervjuu za portal ATP-a Federer je kazao kako se zaželio profesionalnog tenisa i pobjeda.

Roger Federer

“Ove godine više nama pauza. Dosta sam odmarao i na neželjen način sam postao šampion treninga, ali sada ponovo želim biti šampion na terenu. Nastupit ću na svim turnirima drugog dijela sezone, poručio je Federer.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Nakon uspješnog starta sezone i osvajanja titula na Australian Openu, Indian Wellsu i Miami Openu, 35-godišnji Federer se povukao iz takmičenja i propustio turnire na zemljanoj podlozi.

On je biranim riječima hvale govorio o Rafaelu Nadalu koji je u tom periodu osvojio turnire u Monte Carlu, Barceloni, Madridu i Roland Garros.

“Rafa bi ponovo mogao biti broj jedan na svijetu i ima veliku šansu za to. Bitno je samo da nema problema sa povredama. Naravno da se i ja nadam nastavku pobjedničke serije koju sam završio u Miamiju”, kazao je Federer.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Ističući kako će do kraja sezone biti vođena epska borba za vrh ATP liste, Federer je kazao da formu podižu i Andy Murray, Novak Đoković, Kei Nishikori i Stanislas Wawrinka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...