FIBA Liga šampiona: Partizan slavio u Beogradu protiv Bešiktaša

- Advertisement -

U dvorani “Aleksandar Nikolić” u Beogradu, Partizan je rezultatom 86:71 slavio protiv Bešiktaša, u okviru devetog kola grupe “E” Lige šampiona

U utakmici devetog kola grupe “E” Lige šampiona, košarkaši Partizana savladali su košarkaše Bešiktaša, rezultatom 86:71, javlja Anadolu Agency. Utakmicu, koja je igrana u dvorani “Aleksandar Nikolić”, bolje su započeli košarkaši Partizana, koji su poveli u prvoj četvrtini rezultatom 11:6, ali serijom od 7:0, Bešiktaš vratio u igru i na kraju prvih deset minuta igre rezultat je bio 18:16 u korist domaćina.

Sredinom druge četvrtine, domaći igrači imali su sedam poena razlike u odnosu na turski Bešiktaš, ali je drugi deo te deonice obeležio pad u igri crno-belih i rezultatsko približavanje Bešiktaša, pa se na petnaestominutnu pauzu otišlo rezultatom 44:41 za Partizan.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Treću četvrtinu obeležilo je smenjivanje u vođstvu dve ekipe, a na kraju te deonice, pred odlučujućih poslednjih deset minuta, rezultat je bio nerešen, 64:64.

U prvih pet minuta poslednje četvrtine Partizan je igrao čvrstu odbranu, zbog koje je Bešiktašu bilo teško da do dođe do poena, dok je crno-belima dobro išao i šut za tri poena. Na polovini poslednje deonice igre, domaći igrači imali su prednost od 9 poena (75:66), da bi na kraju meča slavili rezultatom 86:71.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pre ovog meča turski Bešiktaš je zauzimao prvo mesto u grupi “E” sa skorom 7-1, dok je Partizan delio peto mesto sa polovičnim učinkom 4 pobede i 4 poraza.

Prvi susret ove dve ekipe, odigran u Istanbulu krajem oktobra pripao je Bešiktašu, koji je zabeležio 77 poena u odnosu na rivala, Partizan, koji je zabeležio 62 poena.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...