FIFA: Hrvatska i BiH najbolje reprezentacije u regiji

- Advertisement -

Svjetska nogometna federacija (FIFA) objavila je novu rang listu nogometnih reprezentacija, prvu u 2013. godini.

Na prvom mjestu se 15. put našla Španija, koja je tako i 2013. godinu započela kao najbolja reprezentacija svijeta. Slijede Njemačka, Argentina, Italija, Kolumbija, Engleska, Portugal, Holandija, Rusija i Hrvatska. Nije bilo promjena u poretku među prvih deset reprezentacija.

Od reprezentacija iz regije Zapadnog Balkana najbolje plasirana je selekcija Hrvatske na desetoj poziciji, dok je nacionalni tim Bosne i Hercegovine ovu godinu započeo na 26. mjestu, što je napredak za jednu poziciju u odnosu na prošlomjesečnu rang listu fudbalskih reprezentacija svijeta.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Crna Gora je na 31. mjestu gdje se nalazila i u prošlomjesečnom izvještaju FIFA-e. Srbija je zabilježila skok za jednu poziciju i sada je 37. reprezentacija svijeta. Slovenija je također napredovala za dvije pozicije i nalazi se na 47. mjestu. Albanija je na 63. mjestu, dok je od zemalja regije najlošije plasirana reprezentacija Makedonije, na 80. mjestu od ukupno 207. reprezentacija.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Od zemalja u širem regionu, najbolje je plasirana reprezentacija Grčke i nalazi se na 11. mjestu, a slijede Mađarska na 32, Rumunija 33, Turska 40, Slovačka 44. i Bugarska na 50. mjestu FIFA-ine rang liste.

Najznačajniji napredak na listi fudbalskih reprezentacija zabilježila je selekcija Kube, koja se skokom za 12 pozicija našla na 88. mjestu.

Anadolija

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...