Sport

FIFPro: Fudbaleri dobijaju pomoć u hrani

0
FIFPro: Fudbaleri dobijaju pomoć u hrani, Life.ba

Fudbaleri u Africi i Americi dobijaju prehrambene pakete, dok su fudbalska takmičenja prekinuta zbog globalne pandemije novog koronavirusa, objavila je u srijedu Svjetska federacija profesionalnih fudbalera, prenosi Anadolu Agency (AA.

Fudbalere u Bocvani, Egiptu, Kolumbiji, Hondurasu, Panami, Paragvaju i Urugvaju je svjetski sindikat igrača identifikovao kao one kojima je neophodna pomoć u hrani.

“Neki igrači našli su se ‘zaglavljeni’ zbog uslova isplate prihoda. Velika većina fudbalera pod istim je finansijskim pritiscima kao i ostatak društva”, istakao je Jonas Baer-Hoffmann, generalni sekretar FIFPro-a.

Sindikat FIFPro predstavlja igrače u 65 zemalja. Ističu da većina fudbalera ima ugovore koji im garantuju isplate plata na nivou nacionalnih prosječnih primanja.

LIFE:  Lewis Hamilton najbogatiji aktivni britanski sportaš

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju”.

Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 323.800 ljudi, a potvrđeno je preko 4.920.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins”. Do sada se oporavilo više od 1.705.000 ljudi.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *