Finale Lige šampiona: Liverpool želi šesti, Tottenham prvi pehar

- Advertisement -

Fudbaleri Liverpoola i Tottenham Hotspura večeras na madridskom stadionu Wanda Metropolitano boriće se za pehar Lige šampiona. Sigurno je da će Evropa dobiti novog šampiona, jer je Real Madrid davno završio svoje nadmetanje. “Redsi“ će igrati deveto finale u klupskoj istoriji i pokušaće po šesti put doći do pehar, dok je pred “pijetlovima“ prvo finale, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ulogu favorita u svijetu fudbala dobio je Liverpool, ali to ne mora ništa značiti. Istina u oba ovosezonska duela u Premier ligi puleni Jurgena Kloppa su slavili identičnim rezultatom 2:1. No, Mauricio Pochettino i njegovi igrači nadaju se da će treća utakmica njima donijeti sreću.

Ono što menadžera Tottenhama raduje, ali mu i komplikuje situaciju, jeste činjenica da se kapitet Harry Kane oporavio od povrede zgloba i da je spreman da igra. No, podatak da nije igrao dva mjeseca dovodi Pochettina u nedoumicu da li da Kane uvrsti u startnih 11.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

“Svaka odluka je teška, to je tako bolno. Ali, moj posao je da odlučim ko će biti u startnih 11. Neće to biti laka odluka. Pokušaćemo da donesemo najbolju odluku kako bi pobijedili. Tako je uvijek u fudbalu. To je tako bolna odluka kada dođete do ovakve utakmice, a možete odabrati samo 11 igrača. To je zaista teška situacija“, kazao je Pochettino i dodao:

“Najvažnije je biti spreman. Kada vas posmatra milijardu ljudi stres je veći nego ikada. Igrači moraju igrati slobodno, kao kada se igrate kao dijete od sedam ili osam godina. Ključno je ne razmišljati o svima onima koji vas gledaju, već o tome da radite zajedno. Liverpool je izuzetno kvalitetan. Oni će biti spremni za borbu, ali se nadam se da će Tottenham biti u svom najboljem izdanju.“

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva
Football players of Tottenham Hotspur ( Alex Nicodim – Anadolu Agency )

Klopp je istakao da je današnji Liverpool potpuno drugačiji tim od onog koji je prošle sezone izgubio finale od Reala.

“Mnogo smo naučili u proteklom periodu od kako smo zajedno. Sa mnogo igrača sam zajedno već tri, sa nekima godinu, ali samo ove sezone smo mnogo toga naučili. U finalu su dva tima koja su to zaslužila. To ovoga su došli korak po korak. Ono što je Pochettino uradio u Tottenhamu veoma je impresivno, sviđa mi se. Utakmica će biti prilično intenzivna, ali joj se stvarno radujem. Biće to prava utakmica“, naglasio je Klopp.

Finale Lige šampiona između Liverpoola i Tottenhama igraće se večeras sa početkom u 21 sat.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...