FK Sarajevo: 66. godina ljubavi i uspjeha

- Advertisement -

Priča o divu sa Koševa počela je 24. oktobra 1946. godine. Spajanjem FK Udarnik i OFK Sloboda osnovano je Sportsko društvo Torpedo, koje je godinu dana poslije promijenilo naziv u SDM Sarajevo.

66. godina postojanja, bordo tim je izrastao u jednu od najvećih sportskih institucija u našoj zemlji. Tokom takmičenja u bivšoj Jugoslaviji, Sarajevo je u dva navrata (1967. i 1985.) bilo prvak, čime je najuspješniji bh. klub u tadašnjem, evropski kvalitetnom prvoligaškom rangu.

Slika: FK Sarajevo 0:0 Manchester United

Rođendanske želje šefa stručnog štaba FK Sarajevo, Dragana Jovića, i prvotimaca ne mimoilaze se mnogo – poželjeli su isto, pobjedu nad ekipom Zrinjskog i titulu na Koševu.

“Najprije moram reći da se nijednog trenutka ne kajem što sam došao u FK Sarajevo. Napravio sam zaista pravu stvar i svakim danom sam sve više siguran u to. Klubu za rođendan želimo pokloniti pobjedu, koja nam garantuje prolazak u 1/4 finala Kupa, i naravno, u ovoj godini donijeti titulu prvaka Bosne i Hercegovine, koju svi dugo čekamo.”, rekao je šef stručnog štaba, Dragan Jović.

Izjavu za fcsarajevo.ba dao je i Zoran Belošević, koji već godinama nastupa za FK Sarajevo.

“Vjerujem da se ova gol-razlika može nadoknaditi. Utakmica će biti otvorena i, ako ponovimo igru protiv Borca, uzimamo i prolazimo dalje. Dodatna motivacija je i današnji dan. 24. oktobar je rođendan kluba, želimo mu pokloniti pobjedu i prolaz dalje. Svom voljenom klubu želim sretan rođendan uz titulu!”, kazao je Zoran Belošević.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Slika: Zoran Belošević

I “A” reprezentativac bordo kluba, Ivan Sesar, i najmlađi član ekipe bordo tima, Faris Handžić, žele titulu.

“Očekujem pobjedu i prolaz dalje u četvrtinu finalu Kupa. Želimo dobru utakmicu. Zrinjski će sigurno igrati kvalitetno i poštujemo njihove rezultate, ali vjerujem u našu pobjedu. Prvi smo na tabeli i svim srcem želimo taj prolaz dalje. Nažalost, nisam bio tu protiv Borca, ali, ako budemo tako igrali, idemo dalje. Danas je rođendan mom Sarajevu i moram istaći da je lijepo biti član bordo porodice. Svoju čestitku ću usmjeriti ka osvajanju titule ove sezone.”, izjavio je Ivan Sesar.

“Još od malih nogu sam član FK Sarajevo i zaista sam presretan što sada, kao provotimac, imam mogućnost da klubu čestitam ovaj veliki dan. Nema mnogo klubova u državi koji se mogu pohvaliti ovolikom tradicijom. Za rođendan mom klubu, želim samo titulu.”, dodao je Faris Handžić

Slika: Ivan Sesar

Iako je tek dva mjeseca u sastavu ekipe FK Sarajevo, golman Dejan Bandović je oduševljen klubom.

“Dva mjeseca sam u Sarajevu i oduševljen sam. Približavamo se evropskim klubovima i, zaista, ljudi u FK Sarajevo rade maksimalno na tome. Na dobrom smo putu da postanemo ozbiljan klub. Želim da proslavimo prolaz dalje protiv Zrinjskog i pobijedimo na derbiju!”,  kazao je Dejan Bandović.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Mladi Asmir Suljić želi prolazak u četvrtinu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

“Drago mi je što sam član kluba sa ovolikom tradicijom. Iskreno se nadam da ćemo klubu uspjeti pokloniti prolaz dalje protiv Zrinjskog.”, kazao je Asmir Suljić.

Napadač FK Sarajevo, Emir Hadžić, se nada da će uspjeti u svojoj namjeri da voljenom klubu za rođendan pokloni pobjedonosni gol na predstojećem derbiju.

“Čestitam rođendan najvećem sportskom kolektivu u Bosni i Hercegovini! Presretan sam što sam dio ove ekipe i želim da svake godine sve moje kolege i ja obradujemo navijače osvajanjem titule. To je najveća pobjeda. Smatram da bi moj najbolji poklon bio pobjedonosni gol na derbiju.”, kazao je Emir Hadžić.

Slika: Ekipa FK Sarajevo

Kapiten Sedin Torlak i lijevi bek ekipe, Nemanja Zlatković, poželjeli su stabilnu i čvrstu budućnost FK Sarajevo.

“S obzirom da je 66. rođendan našem voljenom klubu, želim zaista sve najbolje mom Sarajevu. Želimo da svi skupa stanemo čvrsto na noge i da naše Sarajevo bude jedan evropski klub.”, kazao je Sedin Torlak.

“I prije dolaska na Koševo, znao sam koliko je FK Sarajevo bitan ovom gradu, državi i navijačima. Želim nam svima uspješnu i stabilnu budućnost, kao što i zaslužujemo.”, kazao je Nemanja Zlatković.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...