FK Sarajevo drži lidersku poziciju: Vinko Marinović u sjajnoj seriji

- Advertisement -

Sarajevo je u okviru 11. kola Premijer lige BiH savladalo u subotu naveče Široki Brijeg rezultatom 2:0. Na taj način su uz omjer 8 pobjeda i 2 remija (imaju meč manje sa Željezničarom) ostali na vrhu tabele. Timu sa Grbavice aktuelni prvak BiH bježi pet bodova, ali Plavi imaju dva meča manje (Sarajevo i Zrinjski).

Tim sa Koševa ne zna za poraz u bh. prvenstvu od 30. novembra 2019. godine kada su na najvećem bh. stadionu poraženi upravo od Želje sa 3:1.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

Nakon toga je umjesto Husrefa Musemića za prvog šefa struke imenovan Vinko Marinović koji je na bordo klupu stigao sa pozicije selektora mlade reprezentacije BiH. U proljetnom dijelu prvenstva Marinović je upisao tri pobjeda u tri dvoboja i prvenstvo je prekinuto zbog pandemije korona virusom. Čelnici Saveza su Sarajevo proglasilo prvakom.

U sezoni 2020/21 tim sa Koševa pobjeđuje kao na traci, a jedan od najzaslužnijih je upravo nekadašnji kapiten beogradske Crvene zvezde – Vinko Marinović.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Aktuelni strateg Bordo tima za sada u prvenstvu ima omjer od 11 pobjeda, 2 remija i 0 poraza. Ako nastavi ovaj niz mogao bi srušiti mnoge rekorde bh. prvenstva. Osim toga, u evropskim mečevima upisao je dva trijumfa (protiv prvaka Velsa i prvaka Crne Gore) i dva poraza u okršaju sa Dinamom iz Bresta (2:1) u pretkolu Lige prvaka i od škotskog Celtica u play-offu Evropske lige (1:0).

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...