FK Sarajevo u Zenici, najslavniji crnogorski klub će doći u skoro najjačem mogućem sastavu

- Advertisement -

Ekipa FK Sarajevo u utorak je u poslijepodnevnim satima doputovala u Zenicu, gdje će boraviti do četvrtka kada Bordo momke očekuje utakmica trećeg kola kvalifikacija za Evropa Ligu protiv Budućnosti iz Podgorice.

Vezani sadržaj:

Petar Grbić, kapiten FK Budućnost: Nadam se da ćemo obradovati i navijače Želje

Utakmicu protiv Budućnosti propustiti će Mustedanagić zbog suspenzije, dok Pejović ima pravo nastupa u ovoj utakmici.

U Zenicu su otišli sljedeći igrači: Dizdarević, Džafić, Kovačević, Hebibović, D. Hodžić, Bešić, Miličević, Dupovac, Šerbečić, Adukor, Pidro, Salčin, Islamović, Oremuš, Đokanović, Sušić, Pejović, Rahmanović, Cruz, Fanimo, Jukić, Tatar, Velkoski, Ahmetović, Handžić, objavio je FK Sarajevo na internetskoj stranici.

Inače, najslavniji crnogorski klub u BiH će doći u skoro najjačem mogućem sastavu. Podgoričanima će samo nedostajati na pet utakmica još prošle sezone u Evropi suspendovani Draško Božović.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

U Bosni i Hercegovini nas očekuje derbi koji neće biti interesantan samo u toj zemlji i kod nas u Crnoj Gori, već ljudima u cijeloj regiji, rekao je za Anadolu Agency (AA) Petar Grbić, kapiten Fudbalskog kluba Budućnost iz Podgorice koja će u četvrtak protiv Sarajeva igrati utakmicu trećeg kola kvalifikacija UEFA Evropa lige.

”Plavo-bijeli” dolaze sutra u Bosnu i Hercegovinu, gdje će u Zenici na stadionu ”Bilino polje” u četvrtak (24. septembra) od 20 sati odmjeriti snage sa Sarajevom, obzirom da stadion ”Asim Ferhatović Hase – Koševo” u bh. glavnom gradu ne ispunjava uslove za igranje utakmica u Evropi.

”Sigurno da je malo ko očekivao da ćemo u drugom kolu proći Astanu. Ipak, vjerovali smo u sebe, pokazali da nismo otišli da se branimo, te zasluženo pobijedili u Kazahstanu. Čeka nas sada derbi, kako sam već rekao, interesantan ljudima u cijeloj ‘staroj’ Jugoslaviji. Zaista, utakmica je pobudila veliko interesovanje javnosti na prostoru nekada nam zajedničke države”, istakao je Grbić, kazavši:

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

”Homogena smo ekipa. Atmosfera u timu je dobra i disciplinovanom igrom, kao protiv protiv Astane, rijetko ko u regiji može tako lako igrati protiv nas. Sarajevo je formalni domaćin u Zenici. Analizirali smo ih. Ozbiljna ekipa. Očekuje nas tvrda utakmica i na kraju bi mogao odlučiti manjak koncentracije, jer po svim analizama podjednaki smo. Kao kapiten dat ću maksimum da obradujemo navijače, da se dignemo na veći nivo i ostvarimo istorijski uspjeh plasmanom u play-off UEFA Evropa lige”.

Utakmica FK Sarajevo – Budućnost igra se u četvrtak sa početkom u 20:00 na Stadionu Bilino Polje, a utakmicu će prenositi Arena Sport BiH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...