FK Sarajevo vs BATE Borisov ili Rosenborg na Bilinom Polju!

- Advertisement -

Fudbalski klub Sarajevo 08. jula 2019. godine očekuje utakmica trećeg kola kvalifikacija Evropa lige. S obzirom na to da Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase ne ispunjava potrebne uslove za odigravanje susreta, Fudbalski klub Sarajevo primoran je zakazati susret na drugoj lokaciji.

Fudbalski klub Sarajevo je u proteklim danima prikupio ponude za iznajmljivanje stadiona koji ispunjavaju uslove treće kategorije. Nakon detaljne analize ponuđenih uslova, a uzimajući u obzir finansijske, organizacione i druge parametre, donesena je odluka da će susret biti odigran na stadionu Bilino Polje u Zenici.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Jedan od osnovnih razloga ovakve odluke jeste da su fiksni troškovi u drugoj ponudi su bili trostruko veći od one zaprimljene od Nogometnog kluba Čelik.

Unatoč želji da se zbog logističkih troškova i potencijalnih prepreka za dolazak u Zenicu, navijačima omogući gledanje utakmice u njihovom gradu, u pregovorima za iznajmljivanje stadiona Grbavica, naknadno je dodana i klauzula nemogućnosti korištenja južne tribine što smanjuje kapacitet stadiona Grbavica za cca 3.000 mjesta, te niz drugih uslova koje FK Sarajevo ne želi prihvatiti.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

U cilju stvaranja što je moguće bolje navijačke atmosfere, Fudbalski klub Sarajevo će kompletirati nekoliko aranžmana kako bi svi zainteresovani navijači mogli povoljno i bezbjedno podržati voljeni klub na ovoj utakmici u Zenici, saopćeno je iz FK Sarajevo.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...