FK Velež: Po čijem nalogu radi Komisija za suce i suđenje NS Federacije BiH?!

- Advertisement -

Iz Fudbalskog kluba Velež reagovali su i danas nakon što su prošlog vikenda u 17. kolu Prve lige Federacije BiH poraženi od Goražda, rezultatom 0:1, u utakmici u kojoj je sudija Kenan Bajraktarević iz Orašja, sa saradnicima Marijom Grgićem i Filipom Jurićem, napravio brojne greške na štetu Mostaraca, što se moglo vidjeti na mnogim video snimcima objavljenim proteklih dana u elektronskim medijima.

Međutim, Komisija za suce i suđenje Nogometnog saveza Federacije BiH na jučerašnjoj sjednici nije kaznila sudije, konstatovala je da su uočene određene greške, te optužila medije ”za pritisak”. Pored toga, danas su nagradili Bajraktarevića delegiravši ga za četvrtog sudiju subotnje utakmice 18. kola Prve lige F BiH koju će u Gračanici igrati Bratstvo i Rudar iz Kaknja.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

”Iako je većina medija prenijela informaciju kako se utakmica između FK Goražde i FK Velež neće ponavljati, mi nismo dobili zvaničnu odluku niti bilo kakav dopis od pomenute komisije. Ovo je još samo jedan dokaz o neozbiljnosti rada tijela koje bi trebalo dijeliti pravdu na zelenim terenima. Moramo iskazati sumnju u njihove namjere i uputiti im javno pitanje za čije interese rade? Da li svoje odluke donose danima prije u kafanama na kojima ‘završavaju poslove”, saopšteno je danas iz FK Velež.

PROČITAJTE JOŠ:  U Mostaru nestao Marko Tubek: Vozilo mu pronađeno kod benzinske pumpe

Čelnici ”rođenih” ističu, ”sa potpunim pravom se uvukla sumnja u navijače i sve one kojima je Velež najvažnija stvar u životu”.

”Ako imate časti i dostojanstva udostojite se poslati nam zvaničnu odluku. Znamo njen ishod jer da imate digniteta i morala utakmica u Goraždu bi morala biti ponovljena, a djelioci pravde udaljeni doživotno iz arbitraže. Prevarili ste se ako mislite da ste nas pokolebali, mi sigurno odustati nećemo”, naglasili su iz FK Velež, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...