FK Željezničar kreće u rekonstrukciju terena stadiona Grbavica

- Advertisement -

Fudbalski klub Željezničar danas je potpisao ugovor sa grčko-bugarskom kompanijom Hellasod/Greentech o izgradnji novog travnjaka na stadionu “Grbavica“. Prema riječima Senada Misimovića, predsjednika Željezničara ukupna vrijednost radova iznosiće 1.216.000 konvertibilnih maraka (KM), prenosi Anadolu Agency (AA).

Dodao je da će rekonstrukcija travnjaka starog 42 godine početi 21. maja ove godine i da bi trebala biti završena za 60 dana.

“Imamo priliku podijeliti pozitivne informacije sa javnošću. Klub je odlučio da pokrene izgradnju terena koji će biti završen u roku od 60 dana. Gradnja počinje 21. maja, a naši partneri će se potruditi da teren bude spreman do prve utakmice u Evropi. Ovo je jako važna poruka za sport u BiH. Ovaj teren je prije svega bh. projekat, pa tek onda Fudbalskog kluba Željezničar. Teren koji će biti izgrađen, a radiće ga grčko-bugarska kompanija, biće na nivou terena Ludogorets arene. Dakle, riječ je o prirodnom travnjaku koji zadovoljava sve uslove da se na njemu odigravaju utakmice na najvišem nivou“, istakao je Misimović.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Kazao je da takav teren nema niko u regiji, te da je Željezničar pionir sa takvom infrastrukturom.

“Ovaj projekt pomažu kanton, grad, opština, klub i Nogometni savez BiH. Ovo je jedinstvena prilika da imamo sinergiju u pristupu. Ukupna vrijednost terena iznosi milion i 96 hiljada KM sa PDV-om. S obzirom da će sve mimo travnjaka za igru biti vještačka plava trava taj će se iznos popeti na Ostalo 1.216.000 KM. U drugoj fazi N/FSBiH će uraditi hibrid čija je vrijednost 200.000 KM, a time ćemo dobiti teren u rangu Wembleyja“, kazao je predsjednik FK Željezničara

PROČITAJTE JOŠ:  Nesvakidašnji prizor: Zmija prekinula meč u Srbiji, ujela sudiju, ali je postao heroj

On je naglasio i da je prioritet Željezničara sportski rezultat, te da je novi teren podrška kako ga je nazvao “osnovnom biznisu“, te da će prvi tim ubuduće i trenirati na glavnom terenu stadiona Grbavica. Time će se na pomoćnom terenu otvoriti prostor za mlađe kategorije, koje će ga koristiti.

Također, naglašeno je da će uskoro N/FS BiH finansirati zatvoreni sistem kontrole, čime će biti realizovani svi projekti rekonstrukcije Grbavice koji su obećani na Skupštini kluba.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...