Fondacija Asmir Begović: Golf turnir za izgradnju sportskog centra u BiH

- Advertisement -

U organizaciji Fondacije Asmir Begović prošlog je ponedjeljka u londonskom Burhill Golf Clubu održan treći po redu humanitarni golf turnir na kojem su pored bh. golmana učešće uzeli njegovi brojni prijatelji iz svijeta sporta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na turniru je učestvovalo 18 ekipa sa po četiri igrača, a među njima su bili i legendarni napadač Manchester Uniteda i danas trener Mark Hughes, jedan od najboljih engleskih ragbi igrača svih vremena Mike Catt, nekadašnji nigerijski reprezentativac Peter Odemwingie, bivši engleski reprezentativac Jermaine Jenas, legendarni džokej Sir Tony AP McCoy, poznati TV komentator Geoff Shreeves i mnogi drugi.

PROČITAJTE JOŠ:  Zeničanin Kenan Penjić novom pobjedom u Njemačkoj osvojio titulu evropskog prvaka

Nakon turnira, na kojemu je slavila ekipa Sports Mobile predvođena voditeljom popularne nogometne emisije SoccerAM Peterom Daleom, održana  je i gala večera te aukcija sportskih memorablija, između ostalih potpisanih dresova Mohameda Salaha, Luke Modrića i Edena Hazarda.

15. maj 2019. U organizaciji Fondacije Asmir Begović prošlog je ponedjeljka u londonskom Burhill Golf Clubu održan treći po redu humanitarni golf turnir na kojem su pored bh. golmana učešće uzeli njegovi brojni prijatelji iz svijeta sporta ( Fondacija Asmir Begovic – Anadolu Agency )

“Još jednom se moram zahvaliti svima koji su pomogli da i ove godine organizujemo ovaj turnir. Ovo je velika stvar za sve nas u Fondaciji i stvarno sam oduševljen načinom na koji su se ljudi odazvali i učestvovali u ovom projektu. Sada se okrećemo završetku planiranja izgradnje sportskog centra u Bosni i Hercegovini što je prioritet Fondacije u naredne dvije godine”, rekao je Begović.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija brusi formu pred finale Svjetskog kupa

Fondacija Asmir Begović osnovana je 2013. godine s ciljem pomoći u obnovi i izgradnji sportske infrastrukture u Bosni i Hercegovini i Engleskoj.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...