Formula 1: Hamilton ostvario pobjedu u Mađarskoj i preuzeo lidersku poziciju u poretku

- Advertisement -

Hamilton je na stazi Hungaroring slavio petu ovosezonsku pobjedu, a tako je na tabeli poretka vozača pretekao timskog kolegu Rosberga koji je i danas bio drugoplasirani

Britanski vozač u bolidu Mercedesa Lewis Hamilton slavio je pobjedu u jedanaestoj ovosezonskoj utrci Formule 1 koja je vožena danas za Veliku nagradu Mađarske, javlja Anadolu Agency (AA).

Utrka „najbržeg cirkusa“ na stazi Hungarorin ponudila je pregršt zanimljivih duela od početka kvalifikacija do kraja same utrke. Riječ je o zahtjevnoj stazi na kojoj su vozači odvezli 70 krugova i prešli 306 kilometara do cilja.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Nico Rosberg, pilot Mercedesa osigurao je pole position na sutrašnjoj trci za Veliku nagradu Mađarske, koja se vozi na stazi u ”Hungaroring” u Budimpešti ( Arpad Kurucz - Anadolu Agency )

Hamilton je slavio petu pobjedu ove sezone, a 48. u karijeri.

Drugoplasirani je bio Hamiltonov klupski kolega i do sada vodeći na tabeli Formule 1 Nico Rosberg, a iza njega kroz ciljnu liniju su prošli Daniel Ricciardo iz Red Bul Racinga i Sebastian Vettel iz Ferrarija. Kao peti i šesti kroz cilj su prošli Max Verstappen iz Red Bulla i Kimi Raikkonen iz Ferrarija, a upravo je taj dvojac vodio najzanimljiviju bitku tokom meča.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 24: Nico Rosberg of Germany driving the (6) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 24, 2016 in Budapest, Hungary.  ( Arpad Kurucz - Anadolu Agency )
BUDAPEST, HUNGARY – JULY 24: Nico Rosberg of Germany driving the (6) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 24, 2016 in Budapest, Hungary. ( Arpad Kurucz – Anadolu Agency )

Od danas je Hamilton vodeći u ukupnom poretku vozača sa 192 bodom, a njegov klupski kolega Rosberh sa 186 bodova. Riccardo je od danas treći u poretku sa 115 bodova, a Raikkonen je pao na četvrtu poziciju sa bodom manje. Peti je Vettel sa 110, a šesti Verstappen sa deset bodova manje.

Naredna utrka će se voziti već naredne nedjelje, 31. jula za Veliku nagradu Njemačke i to na stazi u Hockheinheimu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...