(FOTO) BRUKA I SRAMOTA: Odbojkašice umjesto u hotelima spavaju u podrumskim sobama

- Advertisement -

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine suočila se s nesvakidašnjim problemom nakon što su igračice po povratku s priprema u Sarajevo umjesto hotelskih soba morale spavati u podrumu.

Izabranice Stevana Ljubičića u okviru priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo čine sve da ostvare plasman na smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta, a početna stanica je bila u Ilijašu gdje su se reprezentativke okupile i počele sa treninzima, piše Klix.ba.Nakon Ilijaša, odbojkašice su nastupile na turniru u Sjevernoj Makedoniji, zatim su se zaustavile u Pljevljima (Crna Gora) gdje su odigrale trening utakmicu sa reprezentacijom Crne Gore.

PROČITAJTE JOŠ:  Određen pritvor Mađaru osumnjičenom za ubistvo Selme Baluković u Tuzli

I dok su se i na samim putovanjima mučile sa smještajem, spavajući u autobusu, ono što ih je zadesilo po povratku u Sarajevo dodatno ih je šokiralo.

Poruka Edine Begić na Instagramu (Foto: Screenshot)
Poruka Edine Begić na Instagramu (Foto: Screenshot)

“Putovanje koje je krenulo od Ilijaša, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i treba da se završi u Sarajevu, mi dolazimo u hotel gdje zbog nedostatka soba, spavamo u podrumu, bravo mi. Hvala našoj državi na ovolikoj podršci i ovim uslovima. Čast i zadovoljstvo je predstavljati BiH u kvalifikacijama za EP”, napisala je na Instagramu bh. reprezentativka Milana Božić.

Njen post podijelila je i najbolja bh. odbojkašica Edina Begić uz poruku “Bruka i sramota”.

PROČITAJTE JOŠ:  Užas u Brčkom: Pronađeno tijelo žene u stanu, otrovala se alkoholom

Naša reprezentacija nalazi se u kvalifikacionoj grupi sa Norveškom, Grčkom i Švicarskom, a prvi meč igramo za četiri dana kada gostujemo Norvežankama.

Podsjetimo, ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine prošle godine u Beogradu je nastupila na svom prvom Evropskom prvenstvu u historiji, a prethodno su osvojile Srebrenu ligu i izborile su plasman u CEV Zlatnu ligu.

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine nedavno je izdao saopćenje za javnost u kojem je istaknuta loša finansijska situacija u kojoj se nalaze, uz apel vlastima da se naše reprezentacije neće moći takmičiti ako ne dobiju 300.000 KM.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Janji ispisani sramotni nacionalistički grafiti

Potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustaša Gradaščević objavio je na...

Teška saobraćajna nesreća u tuzlanskom naselju Solina

U tuzlanskom naselju Solina došlo je do teške saobraćajne...

Pet osnovnih škola na Ilidži dobilo prijetnje o postavljenoj bombi

Pet osnovnih škola na području Ilidže zaprimilo je email...

Masovna tučnjava ispred Mašinske škole u Sarajevu: Jedan učenik zadobio opekotine glave od baklje

Ispred Srednje mašinske-tehničke škole danas je došlo do incidenta...