Foto: Madrid se sprema za subotnje finale Lige šampiona

- Advertisement -

U finalu Lige šampiona u subotu uvečer na madridskom stadionu Wanda Metropolitano sastaju se Liverpool i Tottenham Hotspura.

Iako je do utakmice ostalo još tri dana Madrid se uveliko sprema da bude dobar domaćin fudbalerima, navijačima i svima koji odluče da budu dio velikog fudbalskog spektakla, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naravno u centru pažnje u subotu biće fudbaleri dva engleska kluba, a španske vlasti se trude da sve protekne u redu, kako na terenu, tako i van njega.

Stoga su, prema najavama zvaničnika, planirane rekordne sigurnosne mjere za finale Lige šampiona.

Navodi se da će sigurnosne mjere nadmašiti one koje su vladale tokom prošlogodišnjeg finala Copa Lipertadores između argentinskih rivala River Plate i Boca Juniors, utakmice koja je bila proglašena “visoko rizičnom“.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Više od 4.700 pripadnika sigurnosnih agencija biće uključeno u obezbjeđivanje finala Lige šampiona. Po prvi put će biti angažovane i bespilotne letjelice radi praćenja ponašanja navijača.

Očekuje se da će subotnjem finalu u Madridu prisustvovati oko 30.000 navijača iz Engleske na stadionu čiji je kapacitet 68.000 mjesta.

No, pretpostavlja se da će broj onih koji će doputovati bez “zlatne“ ulaznice biti mnogo veći. Neki od fanova “redsa“ i “pijetlova“ već su stigli u glavni grad Španije i zagrijavaju se za ono što ih čeka u subotu uvečer.

Organizatori “ušminkavaju“ stadion Wanda Metropolitano, dom Atletico Madrida, koji je otvoren u septembru 2017. godine, nakon rekonstrukcije koja je koštala oko 240 miliona eura.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

Liverpool će igrati drugo uzastopno finale najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Prošle sezone “redsi“ su poraženi od Real Madrida rezultatom 1:3. No, ovoga puta pokušaće doći do šeste titule šampiona Evrope. S druge strane Tottenham će igrati prvo finale Lige šampiona u istoriji kluba. Ipak, “pijetlovi“ nisu bez evropskih trofeja, jer su 1963. osvojili Kup kupova, a 1972. i 1984. godine Kup UEFA, današnju Ligu Evrope.

Finalni ogled Lige šampiona između Liverpoola i Tottenhama igraće se 1. juna sa početkom u 21 sat.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...