Foto: Nogometaši Sarajeva osvojili Kup Bosne i Hercegovine

- Advertisement -

Nogometaši Sarajeva osvojili su Kup BiH pobijedivši u finalnom ogledu Široki Brijeg ukupnim rezultatom 3:1. Prije sedam dana FK Sarajevo je na svom terenu slavilo 3:0, a večeras je na Pecari Široki bio bolji rezultatom 1:0.

Široki je agresivno krenuo u utakmicu u nastojanju da nadoknadi veliki zaostatak iz prvog susreta. Prvu veliku šansu u 19. minuti imao je Ivan Enin koji je s desetak metara pogodio gredu.

Tri minute kasnije Široki je poveo golom Dražena Bagarića. Enin je dugačkom loptom sa svoje polovice izbacio Bagarića u šansu, a napadač Širokog je u situaciji jedan na jedan svladao golmana gostiju i pogodio za vodstvo Širokog.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

U 25. minutu solidnu šansi imalo je Sarajevo. Nakon slobodnog udarca glavom je gađao Nuiman Kurdić, ali nije uspio svladati domaćeg vratara Luku Bilobrka.

Na početku drugog poluvremena Široki je stavio gol Sarajeva pod opsadu te nanizao nekoliko izglednih prilika. Dvije dobre šanse imao je Bagarić u 49. i 51. minuti, no njegove šutove obranio je golman gostiju Vladan Kovačević.

U 54. Dino Ćorić probao je s desetak metara iz voleja, a Sarajevo je ponovno spasila greda.

Tračak nade za Široki pojavio se u 72. minuti kada je Sarajevo ostalo s igračem manje, nakon što je crveni karton dobio Kurdić zbog neopreznog starta nad Ćorićem.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha
Široki Brijeg, BiH – 15. maj 2019: Fudbaleri Sarajeva su osvojili Kup Bosne i Hercegovine pobjedom nad Širokim Brijegom u dvije utakmice ukupnim rezultatom 3:1. ( Zeljko Milicevic – Anadolu Agency )

Ipak, domaći nogometaši nisu imali snage za dodatni pritisak i do kraja utakmice nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Kovačevićev gol. Tako je utakmica završila rezultatom 1:0 što je Sarajevu bilo dovoljno za osvajanje Kupa BiH.

Momčad Husrefa Musemića za tri dana imat će priliku na domaćem terenu osvojiti duplu krunu. U slučaju pobjede nad Zvijezdom Sarajevo će s trona skinuti Zrinjski i osvojiti prvenstvo BiH, piše Fena.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...