Sport

Na zahtjev bugarskog saveza: Bez treninga na terenu stadiona “Ludogorets Arena”

0

Na zahtjev Fudbalskog saveza Bugarske izabranici selektora Roberta Prosinečkog i današnji će trening odraditi u Trening centru Fudbalskog kluba Ludogorets.

Nakon treninga reprezentacije BiH planiranog za 17 sati po lokalnom vremenu, u istom trening centru posljednje pripreme pred prijateljski meč odradit će i reprezentacija domaćina, javio je reporter Anadolu Agency (AA).

Razlog tome je pokušaj da teren stadiona “Ludogorets Arena”, koji radnici od jutros užurbano čiste od snijega, bude u što boljem stanju za sutrašnji susret selekcija Bugarske i Bosne i Hercegovine.

Kako su za AA istakli iz delegacije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), u utakmici s Bugarima u Razgradu popularno zvane “zmajeve” bodrit će između 50 i najviše 100 navijača.

LIFE:  SJAJNO: Iman Avdić ostvarila novi plasman u finale!

Svi koji se odluče doputovati u Razgrad kako bi navijali za BiH, iako je kalendarski nastupilo proljeće, trebaju se spremiti za zimske uslove.

Prema meteorološkim prognozama, sutra za vrijeme utakmice u Razgradu će temperatura pasti do minus pet stepeni Celzijusa i moguć je snijeg.

Prijateljska utakmica Bugarska – BiH igra se sutra, 23. marta, od 19 sati po lokalnom vremenu (18 po srednjeevropskom) na stadionu “Ludogorets Arena” kapaciteta 9.000 mjesta.

 


Comments

Comments are closed.

You may also like