FOTO „Trandžament“, ekipa iz Novog Sada, pobjednici takmičenja „Pan 3 na 3“

- Advertisement -

Sjajna košarka, pune tribine

Mnogo uzbuđenja na terenu ali i na navijačkim tribinama bilo je jučer na tuzlanskom Telexu gdje se, od 14 do 23 sata, igrala najbolja ulična košarka u okviru najvećeg Street Basketball turnira koje se organizuje u BiH, „Pan 3 na 3“.

Sa prepunih tribina publika je bodrila svoje favorite, koji su Tuzli i Tuzlacima priredili nevjerovatne košarkaške trenutke.

U finalu, koje je počelo u 22 sata, snage su odmjerile ekipe „Trandžament“ iz Novog Sada i „Gladijatori“ iz Ugljevika. Bilo je „gusto“ na Telexu, a pobjedu su ostvarili momci iz Novog Sada, ekipa „Trandžament“ u sastavu: Nenad Tomašević, Đorđe Dželetović i Aleksandar Mudrinski, sa rezulatatom 13 – 11, osvojivši tako prvu novčanu nagradu u iznosu od čak 4 000KM! Ovaj put manje sreće imali su Gladijatori, raniji višestruki pobjednici, kojima nije pošlo za rukom da slave i na trećem, najspektakularnijem do sada, turiniru u uličnoj košarci Pan 3 na 3. Kao drugoplasirani, osvojili su novčanu nagradu u iznosu od 2 000 KM.

Pobjednik takmičenja u tricama i dobitnik 300 KM je Zlatko Golijanin, a pobjednik u zakucavanju je Veldin Lisičić, koji je također osvojio 300 KM.

PROČITAJTE JOŠ:  Pokušaj ubistva u Tuzli: Automobilom namjerno udario dvojicu muškaraca

Za dobru atmosferu na turniru bila je zadužena FMJam Crew, a Pan je tokom turnira ponudio brojne nagradne igre.

Kompanija Carlsberg BH i Omladinski košarkaški klub Sloboda iz Tuzle mogu biti ponosni na još jednu uspješnu organizaciju najboljeg turnira u uličnoj košarci u BiH i jugoistočnoj Evropi, u kojem je ove godine učestvovalo 47 ekipa iz BiH i regije.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...