[foto] UEFA Liga nacija: BiH povela, pa poražena od Poljske

- Advertisement -

Fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine u drugom kolu grupe ”1” elitne Lige ”A” UEFA Lige nacija, večeras u Zenici, poražena je od Poljske, rezultatom 1:2, javlja Anadolu Agency (AA).

Do 23. minuta ništa značajnije nije se dešavalo na terenu stadiona ”Bilino polje”, kada je Amer Gojak uputio dugu loptu u šesnaesterac gostiju. Elvira Koljića u zračnom duelu tada je oborio Jan Bednarek, a turski sudija Cuneyt Cakir pokazao je na jedanaesterac i dodijelio žuti karton Poljaku.

Siguran realizator udarca sa ”bijele tačke” bio je Haris Hajradinović. Šutirao je snažno i precizno u donji lijevi ugao gola golmana Lukasza Fabianskog, koji je bio nemoćan, te je na semaforu pisalo 1:0.

Nakon što su primili gol Poljaci su zaigrali bolje i stvarali prilike pred golom Asmira Begovića. Kamil Glik u 36. minutu šutirao je glavom, ali lopta odlazi zamalo pored gola.

Njegov imenjak Grosicki bio je u izglednoj prilici pet minuta poslije. Loše je reagovao i lopta je završila u rukama Begovića.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

U 44. minutu Arkadiusz Milik je dobro šutirao. Lopta se od bloka odbija u korner. Poslije centaršuta najbolji u skoku bio je Glik. Kapiten Poljske odlično puca glavom i Begović je primoran vaditi loptu iz mreže, pa se rezultatom 1:1 otišlo na odmor između dva poluvremena.

I u nastavku, slično kao na početku utakmice. U obostrano otvorenoj igri nije bilo većih prilika. Sve do 59. minuta. Eldar Čivić je odlično tada centrirao, ali se Edin Višća ne snalazi, pa nije bilo promjene rezultata.

U večerašnjoj utakmici ”rezervisti” Višća i Edin Džeko pripremili su šansu za Hajradinovića u 66. minutu, no desnom nogom loše šutira.

Kazna je uslijedila ni 60 sekundi kasnije. Brz napad Poljaka. Sa lijeve strane dobro je ubacio Kamil Jozwiak, a Grosicki glavom šalje loptu u donji desni ugao gola BiH – 1:2.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Ipak, BiH je u 72. minutu mogla izjednačiti. Međutim, Koljić ne koristi gotovo pa 100 postotnu priliku. Višća ga je uposlio, on hvata volej. Epilog, lopta iznad prečke gola Poljske.

I u 78. minutu Višća i Džeko su u glavnim ulogama, ali je poslije udarca kapitena BiH golman Fabianski bio priseban. Osam minuta poslije ponovo BiH nije stigla do egala. Višća u petercu Poljske nije bio na visini zadatka, te je propala i ova prilika, ispostavit će se posljednja za BiH na meču i Poljaci su zasluženo slavili.

Naredni meč BiH će igrati 8. oktobra, i to polufinale baraža za EURO protiv Sjeverne Irske, takođe, na stadionu ”Bilino polje” u Zenici.

U trećem kolu grupe ”1” Lige ”A” UEFA Lige nacija BiH će 11. oktobra u Zenici ugostiti Holandiju, te u četvrtom, tri dana kasnije u Wroclawu, biti gost Poljske.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...