Foto: Vječiti hrvatski derbi na Poljudu: Hajduk – Dinamo

- Advertisement -

Hajduk je u Splitu minimalnim rezultatom savladao najljućeg rivala Dinamo u meču 28. kola HNL-a, a mrlju na spektakularni derbi ostavili su novi navijački neredi

Hajduk je na splitskom Poljudu u 28. kolu Hrvatske nogometne lige (HNL) u izuzetno uzbudlljivom meču rezultatom 1:0 savladao najljućeg rivala zagrebački Dinamo, javlja Anadolu Agency (AA)

Vječiti derbi hrvatskog fudbala na Poljudu počeo je šansom za gostujući Dinamo, ali je Hajduk u nastavku preuzeo inicijativu i poveo već u četvrtoj minuti meča golom Frana Tudora, a odličnu asistenciju upisao je bosanskohercegovački reprezentativac Tino Sušić. Dvije minute kasnije popularni “bili” ponovo imaju veliku šansu, ali se lopta nakon šuta Nikole Vlašića odbila od jednu, pa od drugu stativu, da bi završila u naručju golmana “modrih” Eduarda.

Do kraja poluvremena nizale su se šanse na obje strane, a ponajbolju je imao Sušić kada je sa ruba šesnaesterca u 37. minuti šutirao pored stative. I u drugom poluvremenu na Poljudu je viđena izuzetno kvalitetna i uzbudljiva utakmica koja zaslužuje epitet derbija 28. kola HNL-a.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Šanse su se i u nastavku nizale na obje strane, ali su mreže mirovale do kraja meča. Nažalost, ni ovaj hrvatski derbi nije prošao bez navijačkih nereda. Neposredno pred utakmicu nepoznate osobe su Molotovljevim koktelom zapalile automobil zagrebačkih registarskih tablica u kojem su bila četiri navijača Dinama. Tom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesvakidašnji prizor: Zmija prekinula meč u Srbiji, ujela sudiju, ali je postao heroj

Novi incident zabilježen je na samom početku meča kada su se na tribinama potukle dvije grupe Dinamovih navijača, ali je intervencijom policije i redara situacija brzo normalizirana. Svemu je prethodio sukob dvije suprotstavljene frakcije navijača Dinama na autoputu prema Splitu. Prema informacijama hrvatskih medija, čuli su se i pucnjevi.

Dinamo se nakon 28 odigranih utakmica nalazi na liderskoj poziciji sa dva boda prednosti u odnosu na prvog pratioca Rijeku i 13 bodova više od trećeplasiranog Hajduka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...