Fudbalski virtuozi bivše Jugoslavije ponovo zajedno u Beogradu

- Advertisement -

Nekadašnje zvijezde jugoslovenskog i svjetskog fudbala, a sada veterani iz Beograda i Splita, odigrali su danas u Sportskom centru Voždovac u Beogradu utakmicu u malom fudbalu.

Zvučna imena, majstori nogometa sedamdesetih i osamdestih ponovo su bili zajedno, a u revijalnoj utakmici pred oko dvije hiljade gledalaca Beograđani su bili bolji i slavili su rezultatom 5:3.

Nekadašnji reprezentativci Jugoslavije su pred utakmicu reprezentacija  Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za prvenstvo svijeta u Brazilu 2014. godine igrali fudbal i poslali poruku da je sport, a fudbal pogotovo, u njihovo vrijeme imao smisla.

Imena koja asociraju na zlatne dane fudbala sedamdesetih i osamdesetih na ovim prosrorima, kao što su Šurjak, Gudelj, Vukotić, Santrač, Pižon, Karasi, Simović, Cukrov, Šestić, Klinčarski i drugi, poručili su da bez obzira na odnose između država fudbal nema granica i da i dalje, kao i nekada,  igraju zajedno.

Nekadašnji kapiten Hajduka, jugoslovenski reprezentativac i trener reprezentacije Bosne i Hercegovine Blaž Slišković rekao je novinarima da mu nije prvi put poslije rata da je u Beogradu i da se lijepo osjeća.

“Ovaj susret nas veterana pokazuje koliko je naše vrijeme bilo drugačije nego ovo danas. Ta prijateljstva koja smo mi gradili drže se i dan danas i to je ono najvažnije”, poručio je Slišković.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Zvezdina zvijezda Vladimir Petrović Pižonn istakao je da je lijepo ponovo igrati sa starim znancim i da pred publikom imaju malu tremu.

“Drago mi je što se podsjećamo na stare dane, nije to više fudbalski što je nekad bilo, ali lepo je što smo evoulirali uspomene i raspitivali se za one koji nisu došli, kao i oni za naše ovde”, kazao je jedan od najboljih fudbalera svog vremena u bivšoj Jugoslaviji.

Doskorašnji selektor Srbije rekao je da se nada da će sličnu utakmicu odigrati i u Splitu, ali je nagkasio i to da se uvijek nađe neko kome smrtaju ovakvi
događaji.

Nekada udarno lijevo krilo splićana Ivica Šurjak je rekao du su “lipo primljeni od beogradske publike koja se uvik razumjela u balun”.

“Drago mi je da vidim prijatelje iz sedamdesetih godina kada smo igrali i borili se tada za prvenstvo Jugoslavije. Malo smo ostarili, više mislimo na hranu nego na balun, ali evo opet smo skupa”, rekao je čuveni Šurjak.

On je izrazio mišlkenje da Hrvatska u utakmici sa Srbijom ima veće šanse i da je bolji tim jer, kako je ocijenio, Srbija do sada u kvalifikacijama nije pokazala sve što zna i može, a Hrvatska ima sjajne igrače.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Slobodan Santrač je podsjetio da su uvijek između klubova iz Beograda i Splita bili derbiji i da se vraća to sjećanje.

“Tada smo mislili da odigramo što bolje i za jednu i drugu publiku. Nismo bili opterećni toliko rezultatom koliko kvalitetom igre”, podsjetio se najbolji strijelac nekadašnje lige SFRJ.

Reviju fudbala i druženja organizovali su Zajednica Hrvata Beograda “Tin Ujević”, Fudbalski savez Beograda i društvo “Bačvice” iz Splita.

Fudbalske legende iz Splita sutra će u Apatinu protiv veterana Vojvodine odigrati još jednu promotivnu utakmicu.

Rezultat i golovi: Beograd – Split 5:3 (Klinčarski, Vukotić, Stanković, Šestić, Tomić – Šurjak, Bursać dva gola).

Sastavi timova:

BEOGRAD: Predrag Jušić, Nikica Klinčarski, Dragan Tomić, Vladimir Petrović, Momčilo Vukotić, Vladimir Jocić, Jovan Stanković, Miloš Šestić, Stanislav Karasi. Slobodan Santrač (selektor).

SPLIT: Zoran Simović, Džoni Vilson, Nikica Cukrov, Nino Treskavica, Blaž Slišković, Miloš Bursać, Dušan Pešić, Dževad Prekazi, Ivica Šurjak. Dragan Holcer i Ivan Gudelj (selektori).

Anadolija

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...