Futsal EURO 2016: Španija po sedmi put šampion Evrope

- Advertisement -

Reprezentacija Španije vratila se na vrh Evrope u futsalu. Na EURO 2016, koji se održao u Beogradu, u finalnoj utakmici “crvena furija” je savladala Rusiju s ubjedljivih 7:3 (4:1) i po sedmi put postala šampion Evrope, javlja Anadolu Agency (AA).

Finalni ogled, pred skoro 9.000 gledalaca, nije donio neizvjesnost, kao što su ljubitelji malog fudbala priželjkivali. Španci su od starta dominirali, pa su pitanje pobjednika riješili već u prvih 20 minuta kada su poveli sa 4:1. U nastavku je Španija znala sačuvati, pa čak i povisiti svoju prednost te zasluženo slaviti sa 7:3.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Golove za novog šampiona Evrope postigli su Alex u devetoj, Pola u 16. i 17., Mario Rivillos u 17. i 36. te Miguelin u 31. i 35. minuti. Za Rusiju su pogađali Romulo u 20., Robinho u 32. i Ivan Milovanov u 40. minuti.

Bronzanu medalju na EURO 2016 osvojila je reprezentacija Kazahstana koja je u susretu za treće mjesto savladala domaćina Srbiju sa 5:2.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Beograd se pokazao kao dobar domaćin, a oboren je i rekord u broju gledalaca na dosadašnjim prvenstvima. Utakmice je sa tribina pratilo preko 146.000 gledalaca, u prosjeku više od 7.600.

Od 1996. godine odigrano je deset evropskih prvenstava u futsalu, a osim Španije slavili su samo još Italija dva puta (2003. i 2014. godine) i Rusija jednom (1999.).

Naredni Futsal EURO igraće se početkom 2018. godine u Sloveniji.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...