Futsal selekcija BiH okupila se u Zenici, zbog povrede otpao Srđan Ivanković

- Advertisement -

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a večeras u 18.00 sati počet će i pripreme za kvalifikacijski turnir za Evropsko prvenstvo 2022. godine, koji se od 29. januara do 1. februara igra u tom gradu.

Puleni selektora Ive Kreze u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici, gdje će večeras obaviti i prvi trening, u okviru kvalifikacijske grupe A bit će domaćini selekcijama Švicarske, Kipra i Gibraltara.

-Naše su ambicije da budemo prvi te da se plasiramo u glavnu rundu kvalifikacija i nastavimo kročiti put ka Euru 2020. godine. Pobjednik kvalifikacijske skupine ide direktno u glavnu rundu i kvalifikacije nastavlja u prvom mjesecu iduće godine, dok drugoplasirani i trećeplasirani u travnju ove godine igraju play-off, odnosno baraž za plasman u glavnu rundu – kaže selektor Krezo.

PROČITAJTE JOŠ:  Muzaferija: Danas sam se osjećala grozno, ali sutra želim jako dobar rezultat

Zbog povrede zadnje lože, u ovim kvalifikacijama neće igrati Srđan Ivanković iz ekipe Salines, koji je danas ipak doputovao u Zenicu.

-Naši su ga liječnici pregledali i dali preporuku da ne igra. Zato ga nećemo ni koristiti, jer nema smisla rizikovati veću povredu. Imamo drugih igrača koji će nastojati iskoristiti ukazanu priliku – ističe Krezo, koji se nada da će ih zenička publika, kao i prošli put, podržati u nastojanju da ispune cilj.

Nakon večerašnje utakmice između Zrinjskog i Starog Grada, kaže Krezo, priključit će im se i reprezentativci iz redova ekipe Starog Grada, koji će propustiti večerašnji, prvi trening u sklopu ovih priprema.

Na spisku za kvalifikacije nalaze se igrači: Stanislav Galić (Mostar SG Staklorad), Emir Omerhodžić (Centar Zamm MC), Ivan Ivanković (Mostar SG Staklorad), Marijo Aladžić (Mostar SG Staklorad), Avdo Huskanović (Kaskada), Srđan Ivanković (Salines), Mirko Hrkać (Square Dubrovnik, Hrvatska), Amer Džindić (Kaskada), Sabahudin Petak (Sloga Gornji Vakuf), Anel Radmilović (Mostar SG Staklorad), Josip Bošković (Mostar SG Stakload), Darko Milanović (Salines), Samir Gosto (Mostar SG Staklorad), Fadil Seferović (Centar Zamm MC), Dejan Trifković (Salines), Ibrahim Hršumović (Centar Zamm MC).

PROČITAJTE JOŠ:  Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

Raspored svih utakmica turnira u Zenici: srijeda, 29. januara: Kipar – BiH (16.00) i Švicarska – Gibraltar (19.00); četvrtak, 30. januara: Kipar – Švicarska (16.00) i BiH – Gibraltar (19.00) te subota, 1. februara: Gibraltar – Kipar (15.00) i BiH – Švicarska (19.00).

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...