Gagro: Protiv Tuzla Cityja bez ikakvih kalkulacija

- Advertisement -

Nakon dvije vezane pobjede na startu proljetnog dijela prvenstva Zrinjski u srijedu u četvrtfinalu Kupa BiH u Mostaru dočekuje Tuzla City.

Po riječima pomoćnog trenera Zrinjskog Nenada Gagre, “Plemići” imaju najviše ambicije u Kupu ove sezone, pa će u skladu s time momčad u utakmicu s gostima iz Tuzle ući bez ikakvih kalkulacija.

– Tuzlu smo analizirali kroz ove dvije utakmice u prvenstvu. Dosta se dobro poznajemo, oni imaju uglavnom istu ekipu kao na jesen s par ciljanih pojačanja i očekujemo da će biti još jači nego što su bili na jesen – kazao je Gagro.

Krajem jesenskog dijela prvenstva Zrinjski je dosta lako s visokih 4:0 pod Bijelim brijegom porazio sutrašnjeg protivnika no Gagro upozorava kako ta utakmica ne smije zavarati.

PROČITAJTE JOŠ:  Počinje pretprodaja ulaznica za moguće finale baraža

– To je bio jedan drugi moment, mi smo bili u situaciji “biti ili ne biti” i morali smo po svaku cijenu dobiti tu utakmicu. Oni će sutra sigurno biti puno oprezniji, možda su nas u tom trenutku malo i podcijenili, a mislim da se to sutra neće ponoviti – dodao je Gagro.

Za četiri dana Zrinjski čeka nova teška utakmica u ligi kada “Plemići” gostuju na Pecari kod Širokog Brijega, ali po Gagrinim riječima, u ovom trenutku sve su misli uperene na kup utakmicu.

– Bilo bi potpuno pogrešno u ovom trenutku razmišljati o Širokom. Moramo ići korak po korak, stepenicu po stepenicu, jer jedino je to pravilno – poručio je pomoćni trener.

PROČITAJTE JOŠ:  Samira Hurem više nije selektorka ženske nogometne reprezentacije BiH

Kada je u pitanju igrački kadar, Mladen Žižović imat će na dispoziciji sve igrače osim Asima Zeca koji nema prava nastupa u Kupu.

Nakon duže stanke zbog ozljede na travnjak bi se u srijedu mogao vratiti Miljan Govedarica, a po Gagrinim riječima, za utakmicu će konkurirati Edin Rustemović i Nemanja Bilbija, koji su u prva dva kola proljetnog dijela sezone napuštali teren zbog ozljeda.

Utakmica Zrinjski – Tuzla City igra se u srijedu od 16:30 sati. U četvrtfinalu Kupa BiH igra se samo jedna utakmica.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...