Gledaj uživo: Direktan prenos utakmice FK Sarajevo – FK Budućnost na tv Arena Sport

- Advertisement -

Duel trećeg pretkola Evropske lige Fudbalskog kluba Sarajevo i podgoričke Budućnosti igra se večeras u Zenici na stadionu “Bilino polje”, a direktan prenos utakmice koja počinje u 20 sati možete pratiti na tv Arena Sport BiH.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Vinko Marinović i kapiten Krste Velkoski jučer su u Zenici govorili o očekivanjima od ovog meča.

“Trebat će nam maksimalna koncentracija i sigurno je da će sitni detalji odlučiti utakmicu. Ubijeđen sam da će moji momci to dobro uraditi s obzirom na to da u njih imam maksimalno povjerenje”, rekao je Marinović.

Istakao je da su skautirali ekipu Budućnosti u njihovim prethodnim mečevima.

“Odigrali su dobre utakmice i pobijedili su ekipe koje su učesnici, da li Lige šampiona ili UEFA lige. Imaju iskustvo, znaju da igraju. Nadam se da ćemo uspjeti da neutrališemo njihove dobre strane i iskoristiti njihove loše strane”, kazao je Marinović.

Velkoski je poručio da su svjesni očekivanja navijača te da će dati svoj maksimum na terenu.

“Atmosfera je na visokom nivou, svi su spremni i znaju šta donosi ova utakmica. Ovo je šansa da jedna ekipa iz BiH nastavi put ka grupnim fazama. Svi priželjkujemo pobjedu, to je najbitnije, pa kako god da li na produžetke ili penale, najbitnije je da prođemo dalje”, kazao je Velkoski.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Istakao je da će im ipak nedostajati i podrška navijača s tribina.

“Nedostat će nam navijači, njihov huk nas podiže na terenu, ali navikli smo bez njih jer dosta utakmica je odigrano bez publike. Očekujemo da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu i da ćemo izvući pozitivan rezultat”, rekao je Velkoski.

Sportski direktor podgoričkog tima Zvezdan Milošević, kazao je da je Budućnost svjesna u kakvoj se formi njen protivnik nalazi, zbog čega ističe da je Sarajevo u ovom duelu, favorit, ali vjeruje u konačnu pobjedu svog tima.

Milošević napominje da je Sarajevo u kvalifikacijama za Ligu prvaka izgubilo od bjeloruskog Dinamo Bresta zbog sudijske greške.

– Sarajevo je u tom duelu u najmanju ruku bilo ravnopravan protivnik, ali ja mislim da je trebalo pobijediti. To je ekipa koja igra u veoma dobroj formi, imaju dosta aduta koje smo analizirali i pokušat ćemo ih anulirati, ali analizirali smo i njihove nedostatke koje ćemo pokušati iskoristiti – kazao je sportski direktor Budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Očekuje dobru, ali tvrdu utakmicu s malo pogodaka, jer, kako je kazao, ulog je velik a oba tima žele i vjeruju da se mogu plasirati u playoff Evropske lige.

– Sarajevo je favorit zbog koeficijenta, ali i nekih drugih stvari. Međutim, to je sve na papiru, utakmica se mora odigrati najmanje 90 minuta, a mi također imamo svoje adute i nadamo se da ćemo ih u tom periodu iskoristiti. Pobijedili smo Astanu iako je kvota na nas bila izuzetno velika, odnosno davali su nam gotovo nikakve šanse. Bilo je veoma teško s obzirom da smo igrali u gostima, ali smatram da smo zasluženo odnijeli pobjedu – objasnio je Milošević.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...