Sport

GLEDAJ UŽIVO najbolje pilote svijeta

0

Drugo ovosezonsko takmičenju Red Bull Air Race održat će se narednog vikenda u San Diegu u Sjedinjenim Američkim Državama. Utrka počinje s kvalifikacijama u subotu, a završava u dramatičnoj akciji dan poslije. Staza u ovom gradu nudi izvanredan panoramski pogled na San Diego i sigurno je da će gledatelji uživati u zračnim dvobojima.

Ovu utrku uživo će prenositi Red Bull TV 16. i 17. aprila s početkom u 1 sat ujutro po našem vremenu i možete je pratiti na ovom linku. Ako ste spavalica, ništa zato. Repriza slijedi ubrzo nakon završetka takmičenja.

Bit će ovo četvrto nadmetanje najboljih svjetskih pilota u ovom gradu, a po prvi put nakon 2009. godine. Inače, San Diego je osmi po veličini grad u SAD-a, a drugi po veličini u Kaliforniji. Poznat je po svojoj blagoj cjelogodišnjoj klimi i prekrasnim plažama.

Na prvom nadmetanju u Abu Dhabiju slavio je Martin Šonka. Pilot iz Češke Republike imao je najbrže vrijeme i zasluženo je dotakao vrh u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Na drugom mjestu u februaru je završio Juan Velarde iz Španije, dok je poziciju tri zauzeo Pete McLeod iz Kanade. Aktuelni prvak iz prošle sezone, Nijemac Matthias Dolderer, bio je četvrti.

LIFE:  U pucnjavi u Njemačkoj ranjen državljanin Bosne i Hercegovine

Najbrže motor sport svjetsko prvenstvo Red Bull Air Race godinama nudi uživanje u atraktivnim potezima ljubiteljima ovog sporta. Vjerujemo kako će i druga od osam ovosezonskih utrka ponuditi atrakcije za gledatelje. Piloti će letjeli protiv štoperice, nastojeći zabilježiti što bolje vrijeme u brzom, niskom letu na slalomskoj stazi na kojoj su poredana zračna vrata.

Poznato je da piloti mogu, prolazeći između 25 metara visokih zračnih vrata, dosegnuti brzini i do 370 kilometara na sat.  U San Diegu će biti novi spektakl na nebu, a već se osjeti groznica velikog događaja.  

Redosljed prvih pet:
1. Martin Šonka (Češka Republika) 15 bodova
2. Juan Velarde (Španija) 12 bodova
3. Pete McLeod (Kanada) 9 bodova
4. Matthias Dolderer (Njemačka) 7 bodova
5. Nicolas Ivanoff (Francuska) 6 bodova

Više informacija o takmičenju potražite na www.redbullairrace.com.

Red Bull TV je dostupna na pametnim televizorima, igraćim konzolama, mobilnim uređajima itd. Više saznajte na about.redbull.tv


Comments

Comments are closed.

You may also like