Life newsSport

Goran Sablić kandidat za trenera FK Sarajevo

0
Goran Sablić kandidat za trenera FK Sarajevo, Life.ba
"Stadion Koševo", arhivska ilustracija

Nakon finala Kupa BiH koje čiji je trofej završio u vitrinama tima sa Koševa, Uprava kluba je krenula u angažovanje novog trenera. Pehar je osvojio Dženan Uščuplić, ali s obzirom da nema profi licencu, neće ostati na bordo klupi.

Piše:E.Isanović

Kako saznajemo, jedan od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje Bordo tima je – Goran Sablić (42). Ovaj hrvatski strateg rođen je u Sinju, a u igračkoj karijeri nastupao je za splitski Hajduk i Dynamo iz Kijeva. Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je pet utakmica.

Nakon toga uplovio je u trenerske vode gdje je s klupe vodio Split, Široki Brijeg sa kojim je 2017. godine osvojio Kup BiH i Sheriff Tiraspol. U posljednje vrijeme radio je u ekipi Hajduka II.

LIFE:  Tomislav Tomašević: Učinili smo prvi korak u uklanjanju korupcijske hobotnice u Zagrebu

Bez dvojbe, Sablić je izuzetno cijenjen trener, a u bordo svlačionici žele nekoga ko ima jasnu viziju. Također, sve klubove koje je trenirao Sablić imali su prepoznatljivu igru. Stoga ne treba biti iznenađenje ako se Uprava kluba odluči baš za ovog stratega.

Podsjetimo, među kandidatima je bio i Zoran Zekić koji je za Life.ba izjavio kako u ovom trenutku ne može preuzeti Sarajevo. Naposljetku, može se zaključiti kako su trenutno Bruno Akrapović i Goran Sablić najbliži klupi tima sa Koševa.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like