Guardiola: Ako iko može uzvratiti, onda je to Real

- Advertisement -

Fudbaleri Manchester Cityja sinoć su u Madridu napravili preokret protiv Reala i slavili rezultatom 2:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. No, Josep Pep Guardiola, menadžer “građana“ nakon duela je upozorio da je Real klub koji je uvijek u stanju adekvatno uzvratiti, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Kraljevski klub“ je poveo pogotkom Isca u 60. minuti, da bi City golovima Gabriela Jesusa u 78. i Kevina de Bruynea u 83. stigao do velikog trijumfa.

“Naravno, sretan sam zbog pobjede, ali i igre koju smo prikazali. Real je počeo zaista dobro i prvih 10-15 minuta nismo uspjeli doći do lopte. Nismo uspjeli napraviti sekvence sa 10-15 dodavanja zaredom. Ali, nakon tih petnaestak minuta odigrali smo zaista dobro“, rekao je Guardiola i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:  Oglasio se MUP ZDK: Važne upute pred sutrašnji meč BiH-Ukrajina

“Kada smo bili bolji primili smo gol, koji ne bismo trebali primati na ovom nivou, ali to nam se ponekad dešava. Kada je Real bio bolji, mi smo postigli gol i onda smo pronašli svoj ritam, te još jednom zatresli mrežu.“

Iako je gostujući trijumf sa dva postignuta gola velika prednost u nokaut fazi, Guardiola je oprezan uoči revanša za dvije sedmice na Etihadu.

“Sada smo sretni, ali još uvijek nije gotovo. Ako postoji ijedna ekipa na svijetu koja može nadvladati bilo šta i uzvratiti, to je Real zbog svog iskustva i istorije. Ali, nadamo se da će naši momci odigrati dobru utakmicu i proći dalje. Prilično sam siguran da će Zinedine Zidane i njegovi saradnici analizirati što smo učinili i druga utakmica će biti drugačija. Moraćemo biti obazrivi i na oprezu u onome što ćemo pokušati uraditi, brzo se prilagoditi i pokušati ići na pobjedu i u drugoj utakmici“, istakao je Guardiola.

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Manchester Cityja i Real Madrida igraće se 17. marta na stadionu Etihad.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...