Guardiola: Bila bi velika greška da Arsenal otpusti Artetu

- Advertisement -

Josep Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja, nakon sinoćnjeg trijumfa njegovog tima 4:1 u Londonu u Liga kupu izjavio je da bi bila velika greška ako bi Arsenal otpustio Mikela Artetu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Guardiola je u četvrtfinalu Liga kupa Engleske u potpunosti nadmudrio svog bivšeg asistenta upravo u stručnom štabu “građana“. Uz sinoćnji debakl na domaćem terenu Arsenal je bez pobjede u osam takmičarskih utakmica u nizu.

“Prilično sam siguran da će mu klub vjerovati. Napraviće veliku grešku ako razmišljaju da ga otpuste“, istakao je Guardiola za britanske medije.

Arteta, koji je “topnike“ preuzeo prije godinu dana uoči duela sa Cityjem kazao je da ne planira napustiti klupu i osjeća da ima podršku kluba. Iako je tim u jako lošoj seriji španski trener već ima dva trofeja osvojena sa Arsenalom. Prošlu sezonu je zaključio peharom u FA kupu, a ovu je otvorio trijumfom u Superkupu protiv Liverpoola.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

Međutim, slavni londonski klub trenutno zauzima jako loše 15. mjesto u Premier ligi sa svega 14 bodova, četiri iznad zone ispadanja. Stoga je i pritisak ostrvske javnosti sve veći na njega, ali Guardiola smatra da mu treba dati vremena.

“Poznajem njegov nevjerovatan ljudski kvalitet, a posebno kao menadžera, i koliko je uključen u sve. Samo je pitanje vremena kada će mu krenuti dobro. Fudbal se izuzetno brzo mijenja za jednu sedmicu. Mogu pričati o mom iskustvu s njim, koje je ustvari o jednom od najnevjerovatnijih, najuspješnijih timova u istoriji Engleske, a i on je bio dio tog uspjeha. To ne bi bilo moguće bez njega. Da biste stvorili ovako nešto, treba vam vremena kao što sam ga ja imao u prvoj sezoni“, zaključio je Guardiola.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Arteta je nakon teškog poraza od učitelja naglasio da će se njegov tim nastaviti boriti, jer ne postoji drugi način da se izađe iz krize.

“Doista težak poraz, ali moramo gledati na stvari koje nam mogu pomoći u budućnosti“, rekao je Arteta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...