Guardiola: Klopp se neće složiti, ali ovo je dobar rezultat za Premier ligu

- Advertisement -

Premier liga Engleske sinoć je donijela još jednu sjajnu epizodu. U velikom ovosezonskom derbiju aktuelni šampion Manchester City savladao je sa 2:1 lidera Liverpool i vratio neizvjesnost u borbu za pehar.

Josep Pep Guardiola nakon susreta je izjavio da je svjestan da se Jurgen Klopp neće složiti, ali da je rezultat utakmice dobar za Premier ligu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Znali smo da ćemo, ako pobijedimo, ostati u borbi za naslov, a da je ako izgubimo gotovo. Ne sjećam se da je liga bila ovako neizvjesna. Za titulu se bori nekoliko velikih kandidata. Blizu smo, svaka je utakmica kao finale. Liverpool je lider, ima četiri boda prednosti, ali smo smanjili razliku. Poštujem ono što Tottenham radi, u posljednjim utakmicama Manchester United se vraća. Naravno, tu su i Chelsea i Arsenal sa novim menadžerima“, kazao je Guardiola.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

“Građani“ su golovima Kun Aguera u 40. minuti stigli do vodstva, koje je pogotkom u 64. anulirao Roberto Firmino. Ipak, trijumf domaćinu donio je Leroy Sane u 72. minuti.

“Jurgen Klopp se neće složiti, ali ovo je dobar rezultat za Premier ligu. Utakmica je bila odlična sa obje strane. Pobijedili smo nevjerovatan tim. Bili smo izvanredni od prvog minuta. Sretni smo što je ova pobjeda smanjila razliku. Sve je otvoreno do kraja“, istakao je Guardiola.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

Nakon 21 odigranog kola Liverpool je na vrhu tabele sa 54 boda, slijede ga Manchester City sa 50, Tottenham sa 48, Chelsea sa 44, Arsenal sa 41 i Manchester United sa 38.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...