Life newsSport

Guardiola: Želio sam da finale Lige prvaka igramo u Istanbulu zbog Ilkaya Gundogana

0
Guardiola: Želio sam da finale Lige prvaka igramo u Istanbulu zbog Ilkaya Gundogana, Life.ba
Pep Guardiola, AA

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja, izjavio je da je želio da finale Lige prvaka igraju u Istanbulu ponajviše zbog njegovog igrača Ilkaya Gundogana, njemačkog fudbalera porijeklom iz Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) saopćila je danas da će se finale Lige prvaka, koje se trebalo igrati na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu 29. maja, igrati na stadionu Dragao u Portugalu. Razlog ove promjene su restrikcije uvedene zbog pandemije koronavirusa.

Guardiola je na konferenciji za medije podsjetio da su osigurali i titulu u engleskoj ligi.

“Ovo prvenstvo je malo drugačije zbog pandemije koronavirusa u svijetu, ali zadovoljstvo zbog pobjede i napora koji stoje iza svega čine svaku titulu posebnom”, kazao je.

LIFE:  (VIDEO/FOTO) Požar kod Bijeljine ne prestaje - vatrogasci na terenu

Komentarisao je i odluku UEFA-e kojom je finale Lige prvaka, koje se trebalo odigrati u Istanbulu u Turskoj, premješteno u Porto u Portugal.

“Nisam imao priliku ići u Istanbul od dana dok sam još igrao u Barceloni. Želio sam da tamo idemo zbog Ilkaya Gundogana, ali nažalost, UEFA se odlučila za Portugal. Igrat ćemo tamo, nije problem”, kazao je Guardiola.

U finalu se sastaju dva engleska kluba, Manchester City i Chelsea. Finale će sa tribina moći gledati po 6.000 navijača iz obje ekipe.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like