Haaland nije prešao u Hoffenheim zbog tri hiljade eura

- Advertisement -

Čudesni napadač iz Norveške, 19-godišnji Erling Haaland, koji je u januaru stigao u Borussiju Dortmund iz RB Salzburga, mogao je prije četiri godine završiti u ekipi Hoffenheima, ali transfer nije realizovan jer uprava njemačkog kluba tinejdžeru nije željela dati platu veću za tri hiljada eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Haaland je ove sezone svojim igrama privukao pažnju brojnih klubova, ali je na kraju ipak završio u redovima Borussije za koju je već postigao osam golova.

Kada se na taj učinak doda polusezona iz Austrije, dolazi se do brojke od 36 golova u 27 utakmica ove sezone.

Cijena norveškog “wunderkinda”, kako ga popularno nazivaju u medijima, a koji je u Dortmund stigao za 20 miliona eura, na “Transfermarktu” je procijenjena na 60 miliona. Zanimljivo je da je iz norveškog Brynea u Molde prešao za samo 200.000 eura, a u Salzburg za osam miliona eura.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Kako piše njemački “Bild”, uprava Hoffenheima je prije četiri godine propustila veliku priliku da kupi Haalanda iz norveškog Brynea.

Tada je 15-godišnji Haaland bio na probi u Hoffenheimu i apsolutno je zadovoljio očekivanja trenera, ali je uprava njemačkog kluba kazala da ne žele pristati na uslove porodice napadača koja je tražila tri hiljade eura veću platu od ponuđene.

Mlade igrače Hoffenheim je tada plaćao 2.000 eura mjesečno, a Haalandova porodica je tražila pet, zbog čega na kraju nije došlo do dogovora i transfera.

Haaland je čak proveo nekoliko dana trenirajući u klubu i, kako piše “Bild”, pokazao je da je mnogo talentovaniji i kvalitetniji igrač od svojih vršnjaka, ali ga Hoffenheim ipak nije angažovao.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

Otac mladog nogometaša Alf Inge sina je nakon toga odveo u norveški Molde gdje ga je kasnije primijetio RB Salzburg i doveo u svoje redove, nakon čega počinje njegov uspon.

Prije prelaska u Bundesligu, Haaland je postigao čak 28 pogodaka u 22 meča ove sezone, nakon čega su Nijemci odlučili da aktiviraju njegovu utkupnu klauzulu i dovedu trenutno jednog od najvećih mladih nogometnih talenata.

Rođen je 21. jula 2000. godine, a za seniorsku reprezentaciju Norveške je već upisao dva nastupa. Igrao je za sve mlađe selekcije svoje zemlje.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...