Halilhodžić: Imamo realne šanse da osvojimo prvo mjesto u grupi

- Advertisement -

Proslavljeni bosanskohercegovački nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić smatra da je reprezentacija BiH dobila dobru grupu u kvalifikacijama za Euro 2020. i da ima realne šanse da se plasira na EP:

Reprezentacija BiH će u kvalifikacijama nastupiti u grupi sa selekcijama Italije, Grčke, Finske, Armenije i Lihtenštajna.

– Grupa nam nije realno toliko teška, mogla je biti i puno gora. Italija je, istina, jedna fudbalska sila, ali ova Italija ne igra već godinama na visokom nivou, nije tako ubjedljiva kao što je bila prije u svojim slavnim godinama. Rezultatski ne stoji dobro već godinama i mislim da to više nije toliki bauk. Imamo realne šanse da pobijedimo Italijane – izjavio je 66-godišnji trener za Oslobođenje.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Osvrnuo se i na ostale konkurente u borbi bh. zmajeva za prvu, odnosno drugu poziciju u grupi J.

– Što se tiče naših starih rivala Grka, to je uvijek ista priča. Oni su jedna defanzivno postavljena ekipa koja je sposobna da iz kontranapada ugrozi gol i najjačih selekcija na svijetu. Teško je s njima igrati, pogotovo kad se brane sa devet ili 10 igrača, teško je taj bunker razbiti i jačima. Vidjet ćemo šta će biti, ali sve zavisi od nas. Finska je ekipa koja dolazi iz te neke druge divizije Evrope i ova ekipa bi mogla nekome pomrsiti račune jer činjenica je da fudbal u Finskoj napreduje, da se ulaže u njega. Prema svemu ovome, imamo realne šanse da se plasiramo i čak da osvojimo i prvo mjesto u grupi – smatra Halilhodžić.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Pohvalio je rad selektor Roberta Prosinečkog.

– Drago mi je da se o BiH čuju dobre i lijepe riječi. E sad, kolike su najveće mogućnosti ove ekipe, teško je reći. Plasirali smo se zasluženo u jedan viši, superiorniji nivo evropskog fudbala gdje će, nadam se, naša ekipa pokazati pravu vrijednost u utakmicama protiv ekipa iz najvišeg evropskog fudbalskog ranga. To je jedan dobar test koji će nam pokazati koliko zaista selekcija BiH vrijedi -mišljenja je Halilhodžić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...