Halilhodžić nije podnio ostavku, Mamić mu nije dao otkaz: Sud će imati posla?

- Advertisement -

Zagrebački Dinamo danas je bio epicentar sportskih zbivanja u Hrvatskoj, prvo je u klupskim prostorijama konferenciju za novinare održao trener Vahid Halilhodžić, a potom se novinarima obratio izvršni predsjednik kluba Zdravko Mamić.

Halilhodžić je istaknuo da nije istina da je podnio ostavku, a njegov odvjetnik Damir Primorac je kazao da je Vaha i dalje trener Dinama, te da su upravi kluba poslali pismeni prijedlog za sporazumni raskid ugovora. Nakon toga izvršni predsjednik Zdravko Mamić izjavio je da treneru Halilhodžiću nije dao otkaz, te da klub želi sporazumni raskid suradnje.

Ova “verbalna igra” tko je kome što rekao prošlog petka na poluvremenu prvenstvene utakmice protiv Intera važna je iz financijskih razloga. Dinamo bi navodno u slučaju da je uručio otkaz Halilhodžiću trebao isplatiti Vahi više od milijun eura zbog prijevremenog raskida ugovora, a u slučaju da je Halilhodžić podnio ostavku uštedjeli bi veliki novac.

Jedno je sigurno. Vaha je jedini stisnuo petlju usprotiviti se bahatom Mamiću ne dozvolivši mu da ga vrijeđa i ponižava pred svima.

Treba podsjetiti i da je prije samo deset dana Zdravko Mamić izjavio da je uvjeren da će Halilhodžić ostati trener Dinama. Halilhodžić je već 13. trener Dinama u eri Zdravka Mamića.
Halilhodžić je preuzeo Dinamo 16. kolovoza prošle godine, nakon što je Velimir Zajec dobio otkaz zbog ispadanja u 3. pretkolu Lige prvaka od moldavskog Sheriffa. U vrlo kratkom vremenu uspio je preporoditi momčad i Dinamo je izborio ulazak u natjecanje po skupinama Europske lige, te je u skupini sa Villarrealom, Club Bruggeom i PAOK-om do zadnjeg kola bio u igri za prolazak u nokaut fazu natjecanja. Također, nedavno je Dinamo po šesti puta zaredom osvojio naslov prvaka Hrvatske, a u finalu kupa igra protiv Varaždina.

Prvi je konferenciju za novinare održao Halilhodžić, koji je govoreći o događajima na prvenstvenoj utakmici protiv Intera, kazao da je izvršni predsjednik kluba Zdravko Mamić na poluvremenu ušao u svlačionicu te izvrijeđao njega i igrače, te da mu je kazao da više neće voditi Dinamo.

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

“Ponosan sam na ono što sam napravio u Dinamu i nemojte očekivati da pljujem po klubu. Meni je bila čast voditi Dinamo i uživao sam jer su me prihvatili i Zagreb, i Hrvatska, i navijači. No, svatko ima prag tolerancije, ima stvari preko kojih ne možete prijeći, za mene je to moja majka. Riječi koje je izgovorio na račun moje majke mu ne mogu oprostiti, ne bih mu oprostio niti da je predsjednik države ili kralj”, rekao je Halilhodžić, i dodao: “Iz Dinama sada tvrde da sam dao ostavku, ali to nije istina. Imam svjedoke koji će potvrditi što se dogodilo”.

“Halilhodžić je i dalje trener Dinama i nije podnio ostavku. Mi smo upravi Dinama poslali pismeni prijedlog za sporazumni raskid ugovora i sada čekamo odgovor. Što se tiče toga da Halilhodžić trenutno ne vodi momčad, on to ne može čak i kada bi to htio, jer mu liječnici to ne bi dopustili, budući da ga očekuju detaljne liječničke pretrage”, izjavio je Halilhodžićev odvjetnik Damir Primorac.

Nakon toga novinarima se obratio izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić: “Iako je Halilhodžić više puta rekao da imam pravo doći u svlačionicu, u devet mjeseci kako on vodi Dinamo nikada nisam ušao u svlačionicu, i on je prvi trener otkako sam u Dinamu da nisam dolazio u svlačionicu. Što se tiče onoga što se dogodilo u petak na susretu protiv Intera, moram reći da je momčad u prvom poluvremenu igrala sramotno i bio sam ljut na igrače. Zamolio sam Vahu da me u poluvremenu pusti u svlačionicu da se obratim igračima. Očekivao sam da će me pustiti ili odbiti. No, umjesto toga Halilihođić je pred svlačionicom počeo vikati da mu je dosta i što si ja umišljam, a sve su to mogli vidjeti igrači. Time me je osramotio. Istina je da je od moje strane bilo spominjanja majke, i zbog toga mi je žao, i ja mu se ispričavam”, izjavio je Mamić.

PROČITAJTE JOŠ:  Otkazana utakmica između BiH i Izraela

Izvršni predsjednik Dinama tvrdi da tom prigodom nije spomenuo riječ otkaz. “Nije bilo fizičkog obračuna, niti sam spomenuo otkaz. Nisam mu niti rekao da je utakmica protiv Intera zadnja koju vodi. Vaha se i dalje smatra trenerom, iako je tražio način da napusti Dinamo i uzme novac. Predlažem Halilhodžiću da se mirno i sporazumno rastanemo, protiv sam toga da sada vodimo pravnu bitku. No, s njim je teško raditi i mislim da bi njegov odlazak za Dinamo bio sjajan događaj”, rekao je Mamić.

Prvi čovjek Dinama je i objasnio zašto to misli: “Ove zime smo imali ponudu iz Arsenala koji je za Matea Kovačića i Šimu Vrsaljka nudio 18 milijuna eura, a bilo je i ponuda za Sammira i Badelja, koje su se kretale od šest do osam milijuna eura. Sada, pak, nemamo niti igru, niti jasan igrački kadar, a igrači koji su prije nekoliko mjeseci vrijedili milijune eura izgubili su na vrijednosti. To znači da smo sada na nuli”.

Na kraju skoro dvosatnog obraćanja novinarima Mamić se je zahvalio Zlatku Cici Kranjčaru na odnosu prema Dinamu. “Znam da u ovom trenutku Cico Kranjčar nije slobodan, jer radi sjajan posao kao izbornik Crne Gore, i želim mu da se plasira na EP 2012. No, nakon toga trebao bi nastaviti posao koji je bio prekinut 2006., odnosno trebao bi se vratiti na klupu hrvatske reprezentacije, a u Dinamu uvijek ima mjesta za njega, i on će mi uvijek biti prvi izbor i za trenera, i za savjet kada ga budem trebao”, zaključio je Zdravko Mamić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...