Life newsSport

Haris Brko Biber za Life.ba: Spremam se u Holandiji i 6. juna borit ću se na eminentnom turniru za pojas prvaka u WFL organizaciji

0

Najbolji mladi profesionalni kickboxer iz BiH Haris Brko Biber ovih dana odrađuje završne pripreme u kampu u jednoj od najelitnijih svjetskih kickboxing dvorana – holandskom Hemmers Gymu. Borit će se Biber  6. juna u eliti svjetskog kickboxa, jednoj od najjačih organizacija svijeta WFL (World Fighting League) čiji je vlasnik poznati borac – Melvin Manhoef.

Haris Brko Biber za Life.ba: Spremam se u Holandiji i 6. juna borit ću se na eminentnom turniru za pojas prvaka u WFL organizaciji, Life.ba

Piše:Edin Isanović

Biber je za Life.ba otkrio o čemu se radi.

”Borit ću se na turniru 4 borca za pojas organizacije WFL. Na ovom takmičenju nastupat će najjači borci svojih zemalja. Mark Trijsburg iz Holandije, Maikel Astur iz Estonije i Sinan Durmaz iz Belgije, a porijeklom je Turčin”, kazao je Biber.

Bh. borac već se nekoliko sedmica priprema u Holandiji, a istakao je kako će četiri borca voditi borbu za ulazak u finale, a pobjednici će se nadmetati za prestižni pojas.

LIFE:  Obilježeno pet godina projekta JM Streetshirts

”Za jednu noć ,ukoliko pobijedite prvu borbu, možete imati jos jednu. Dakle, bit će nokaut sistem. Pobjednici prvih mečeva bore se u finalu i najbolji osvaja pojas prvaka WFL organizacije. Nastupat ću za jedan od najjačih klubova svijeta Hemmers Gym, bivši Golden Glory čiji su članovi Alistar Overeem, Errol Zimmerman, Marat Grigorian i mnogi svjetski poznati borci”, kazao je bh. kickboxer.

Haris Brko Biber za Life.ba: Spremam se u Holandiji i 6. juna borit ću se na eminentnom turniru za pojas prvaka u WFL organizaciji, Life.ba

Na kraju je podvukao kako ne može ništa obećati – osim maksimalne borbe.

”Ozbiljno radim. Fokusiran sam na borbe i jedva čekam da uđem u ring. Ne volim ništa obećavati osim jednog –  borit ću se do krajnjih granica svojih mogućnosti”, zaključio je Biber.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like