Haris Brko Biber za Life.ba: Spremam se u Holandiji i 6. juna borit ću se na eminentnom turniru za pojas prvaka u WFL organizaciji

- Advertisement -

Najbolji mladi profesionalni kickboxer iz BiH Haris Brko Biber ovih dana odrađuje završne pripreme u kampu u jednoj od najelitnijih svjetskih kickboxing dvorana – holandskom Hemmers Gymu. Borit će se Biber  6. juna u eliti svjetskog kickboxa, jednoj od najjačih organizacija svijeta WFL (World Fighting League) čiji je vlasnik poznati borac – Melvin Manhoef.

Piše:Edin Isanović

Biber je za Life.ba otkrio o čemu se radi.

”Borit ću se na turniru 4 borca za pojas organizacije WFL. Na ovom takmičenju nastupat će najjači borci svojih zemalja. Mark Trijsburg iz Holandije, Maikel Astur iz Estonije i Sinan Durmaz iz Belgije, a porijeklom je Turčin”, kazao je Biber.

PROČITAJTE JOŠ:  Drugi dan potrage za malenom Dankom: Helikopter i dronovi na terenu

Bh. borac već se nekoliko sedmica priprema u Holandiji, a istakao je kako će četiri borca voditi borbu za ulazak u finale, a pobjednici će se nadmetati za prestižni pojas.

”Za jednu noć ,ukoliko pobijedite prvu borbu, možete imati jos jednu. Dakle, bit će nokaut sistem. Pobjednici prvih mečeva bore se u finalu i najbolji osvaja pojas prvaka WFL organizacije. Nastupat ću za jedan od najjačih klubova svijeta Hemmers Gym, bivši Golden Glory čiji su članovi Alistar Overeem, Errol Zimmerman, Marat Grigorian i mnogi svjetski poznati borci”, kazao je bh. kickboxer.

PROČITAJTE JOŠ:  Razbojništvo na Grbavici: Prijetio pištoljem, oteo ruksak sa laptopom, mobitelom i novcem

Na kraju je podvukao kako ne može ništa obećati – osim maksimalne borbe.

”Ozbiljno radim. Fokusiran sam na borbe i jedva čekam da uđem u ring. Ne volim ništa obećavati osim jednog –  borit ću se do krajnjih granica svojih mogućnosti”, zaključio je Biber.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Godišnjica masakra u Ahmićima: Zločinci poručuju da bi sve ponovo uradili

Hiljade građana i brojne delegacije iz Bosne i Hercegovine,...

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Potraga u Zenici: Dječaka udario kombijem pa pobjegao

Zenička policija traga za vozačem kombija koji je danas...

Tuga: Danas će biti klanjana dženaza Amili Šehović, a njenom sinu Salihu sutra

Dženaza Amili Šehović (34), čije je tijelo zajedno s...