Historijski nastup reprezentacije BiH u bilijaru na Evropskom prvenstvu za mlade

- Advertisement -

Evropsko prvenstvo za mlade u bilijaru koje se održalo u Veldhovenu (Holandija) ostat će upisano u historiji bilijara u Bosni i Hercegovini.

Po prvi put naša juniorska reprezentacija nastupila je u ekipnom takmičenju, i to veoma uspješno. Savladali su super jaku Poljsku i Rusiju a onda u četvrtfinalu nesretno poraženi od Finske, nakon vodstva tokom čitavog meča.

Sanjin Pehlivanović, Faruk Terzić i Ajdin Piknjač su činili tim Zmajeva, Piknjač je još uvijek kadet (17 godina), ali je u ekipnom takmičenju nastupao zajedno sa juniorima Pehlivanovićem i Terzićem.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Iz Holandije u Bosnu i Hercegovinu stižu i četiri medalje. Onu najsjajniju, zlatnu, osvojio je Pehlivanović u disciplini „10“, a to je bilo ukupno osmo zlato za Sanjina u omladinskim kategorijama. Šest je osvojio u kadetskoj (do 17 godina), a dvije u juniorskoj (do 19 godina).

Pehlivanović je bio i bronzani u disciplini „8“ i svoju omladinsku karijeru okončao je sa ukupno 14 medalja na prvenstvima na kojima je učestvovao.

Piknjač je osvojio dvije bronzane medalje, u disciplinama „10“ i „14“, i bio je jedno od najprijatnijih iznenađenja Evropskog prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

–   Sretni smo zbog velikog uspjeha naših momaka, pokazali su da je Bosna i Hercegovina itekako talentirana za bilijar, po broju medalja nalazimo se u samom vrhu. Ostaje veliki žal što nismo i prvi ekipni nastup krunisali medaljom jer smo bili tako blizu pobjede, ali i ovo je ogroman uspjeh – rekao je Senad Pehlivanović, predsjednik Bilijar saveza BiH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...