HNS odredio tri opcije za nastavak sezone u Prvoj i Drugoj ligi

- Advertisement -

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) usvojio je izmjene kalendara takmičenja u Prvoj i Drugoj ligi te Kupu Hrvatske, imajući u vidu aktuelnu epidemiju COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

”Prema preporuci UEFA-e rukovodstvo HNS-a razmotrilo je sve opcije u kalendaru kako bi se omogućio uspješan završetak natjecateljske godine. S obzirom na to da je daljnji tijek epidemije koronavirusa nepredvidiv, Izvršni odbor HNS-a usvojio je tri inačice izmjene kalendara natjecanja HT Prve lige, Druge HNL te Hrvatskog kupa. HNS je po ovoj temi bio u komunikaciji sa Središnjim državnim uredom za sport koji je upoznat i suglasan s ovdje navedenim odlukama. Ovisno o epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj te odlukama nadležnih tijela, Izvršni odbor će posebnom odlukom utvrditi koja će se inačica izmjene kalendara natjecanja primijeniti”, istakli su iz HNS-a.

PROČITAJTE JOŠ:  Stravična nesreća u Hrvatskoj: Poginule dvije osobe

Prema opciji 1 IO HNS-a odredio je da se takmičenje u Prvoj ligi nastavi 16. maja, u Drugoj sedam dana kasnije. Shodno tome, takmičenje u oba ranga završilo bi 18. jula. Hoće li se takmičenje nastaviti po opciji 1 HNS će objaviti 20. aprila.

Na osnovu opcije 2 i Prva i Druga liga nastavile bi se 30. maja, a završile 25. jula. Rok za objavu ove odluke HNS odredio je 4. maja.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

U opciji 3 Prva i Druga liga nastavile bi se 13. jula, a završile 2. avgusta. Rok za objavu ove odluke je 18. maja.

“Izvršni odbor je sukladno preporuci UEFA-e produžio sve rokove vezane za odlučivanje o izdavanju licence te su stoga učinjene izmjene i dopune Pravilnika o licenciranju klubova HNS-a”, saopšteno je iz HNS-a.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...